DirkJan Ranzijn "BÖHM SINFONIA 480SE"

Hallelujah (DirkJan Ranzijn)

BÖHM SINFONIA 480SE

Zo compact kan een groot orgel zijn!

 

Je persoonlijke droomorkest heeft een naam: Böhm SINFONIA 480 SE

Er is nog nooit zo'n veelzijdig instrument in zo'n compacte behuizing geweest. De 480SE is een volwaardige Sinfonia met dezelfde spel- en klankmogelijkheden als de geweldige Sinfonia 500SE. En het kan ook worden uitgerust met het aantal simultaan afspeelbare klanken per klavier / pedaal, het aantal soundmodules, quadrofonische, klank- en stijlpakketten, enz ...

Zoals alle Böhm-orgels is de Böhm Sinfonia 480SE verkrijgbaar in verschillende, hoogwaardige versies. Wij leveren de kostbare massief houten behuizing in uw gewenste kleur.

Optioneel zijn ook echt houtafwerkingen of schitterende lakafwerkingen mogelijk.

In de "home" -editie bevat de Sinfonia 480SE een krachtig actief meerwegs luidsprekersysteem met originele Bang & Olufsen-versterkertechnologie.

In de editie "Concert" krijg je de Sinfonia 480SE zonder ingebouwde luidsprekers en versterkers voor gebruik op externe versterkers of actieve luidsprekers.

De Sinfonia 480SE is beschikbaar met een 17-stoks-pedaal en een volledig 25-stoks-pedaal, natuurlijk zijn alle pedalen van onze orgels volledig polyfoon bespeelbaar.

Een volledig drawbar-set en de optimale opstelling van alle knoppen zorgen voor een speciaal speelcomfort en bieden u de comfortabele directe toegang tot het geluid. Het was nog nooit zo eenvoudig om een groot orgel onder de knie te krijgen. De innovatieve SEMPRA-technologie maakt het mogelijk!

BÖHM SINFONIA 480SE - Kenmerken

 

Een behuizing in waardevol massief hout herbergt een buitengewoon instrument van bijna ongelooflijke sonoriteit. De mogelijkheden van de grote Sinfonia 500 zijn hier te vinden in een bijzonder compacte behuizing.

 

Dit volledige orgel met twee hoogwaardige, gewogen vijf octaafs klavieren en een 17- of 25-stoks-pedaal en met de indrukwekkende authentieke geluiden van drie 117-stemmige polyfone AMADEUS2 soundmodules alsook met de echte Drawbarsounds de sensationele nieuwe REAL ORGEL (tot 12 voetmaten!).

 

Het AMADEUS2-systeem voor klankopwekking vormt de basis voor grenzeloze muzikaliteit van de Sinfonia 500SE. Meer dan 1.700 adembenemend realistische orkestrale en solostemmen, orgels, koren en synthesizers, even als sacrale registers, waarvan vele kenmerkende instrument-typische "ART" articulatie en fraseringseffecten hebben, zijn "af fabriek" beschikbaar en zullen je keer op keer verbazen terwijl je je droomorgel speelt! Je kunt maximaal 8 (!) Van deze klanken combineren per klavier en ook nog eens het baspedaal overlappen door je eigen splitzones te combineren, en daarbij nog MIDI-Klanken, Solochord en het Drawbarsysteem - voldoende mogelijkheden voor grote, gevarieerde arrangementen.

 

Natuurlijk, ook de "kleinere" Bohm-orgel modellen kunnen voorzien worden van de optionele sound pakketten "BÖHM, beroemde orgels" en "Toccata" (kerk- en theaterorgel) deze zijn standaard uitrusting in de BÖHM Sinfonia 500SE. Zo wordt de Sinfonia 500SE onder uw handen een groot kerk- of theaterorgel met honderden enkelvoudige en gecombineerde registers, C / Cis-opslag omvat voor het realistische weergeven, overeenkomstig een echte orgelpijp, etc ...

 

 

De speel- en registratie mogelijkheden van de Böhm Sinfonia 480SE zijn zo onuitputtelijk dat ze geen gelijkheid zullen vinden in een ander instrument van vergelijkbare klasse. Of je nu houdt van klassiek, sacraal of theater orgel, entertainment en filmmuziek of moderne rock en pop klanken: U kunt altijd verwachten van dit orgel muzikale perfectie die je echt kunt beheersen zelfs live! Omdat we bij Keyswerk een claim hebben: het E-orgel is het ideale live-instrument. Daar leggen we onvoorwaardelijke waarde aan. En dus geven we onze orgels alles wat nodig is voor een intuïtief live spel!

 

Alle klanken worden weergegeven via de geïntegreerde Crystal Mixer SE in de beste studio kwaliteit in een uitzonderlijke zuiverheid, helderheid en warmte. De optionele geïntegreerde multi-weg luidsprekersysteem van de Symphony 480 "Home Edition", in combinatie met de krachtige versterkers van het luxe merk Bang & Olufsen voor een indrukwekkende sonoriteit zelfs in grotere ruimtes.

 

Indien gewenst kunt u de Sinfonia 480SE uitrusten  met echte quadrafonische 4 aparte weergave kanalen. U kunt de Chrystal Mixer SE gebruiken om de afzonderlijke klankbronnen van het orgel (klanken, effecten, nagalm etc.) niet allen tussen de zijkanten rechts / links, maar ook tussen voor- en achterkant te verdelen. Als u vervolgens nog een AMADEUS2-klanksysteem aan uw Sinfonia 480SE toevoegt, kunnen zelfs afzonderlijke klanken specifiek in de Quadro-basis worden geplaatst.

 

Op verzoek, de Sinfonia 480SE in de speciale "Concert Edition", zonder ingebouwde luidsprekers en versterkers. Ook in deze versie, kunt u optimaal gebruik maken van quadrofonischen weergave maken met behulp van een geschikte luidspreker en versterker apparatuur, natuurlijk. We zijn blij om u een aanbod van geschikte versterker / luidsprekersystemen.

 

Je kunt al deze veelzijdige mogelijkheden van je BÖHM Sinfonia 480SE beheersen met één druk op de knop: onze muzikanten hebben honderden kant-en-klare klankssamenstellingen zorgvuldig in de SONG-presets van de fabriek gecoördineerd en ze gemakkelijk op stijl gesorteerd. Een tip over het ultrasnelle responsieve aanraakscherm is alles wat je nodig hebt, en je hebt alle instellingen voor je SONG in maximaal 6 individuele algemene voorinstellingen gereed. Zo ervaar je meteen het superieure geluid wanneer je op je superorgel speelt. Je kunt zelf honderden en duizenden SONGS en presets maken en ze catalogiseren en op verschillende manieren terughalen - dus je vindt alles meteen!

 

U wordt begeleid bij het spel op hun Super orgel aan het verzoek van een backing band die kan putten uit meer dan 300 perfect op elkaar afgestemde stijlen. Meer stijlen kunnen worden geladen via een USB-stick, zelfs stijlen in Yamaha ®-formaat (maximaal Tyros5!) Kan direct op het instrument te zetten en snel aangepast door het handig en makkelijk te gebruiken stijl editor. Tot 2048 Styles Uw Sinfonia 480SE houdt permanent paraat voor u.

 

Zoals bij alle Bohm-orgels, je bent een gelukkige eigenaar van een Sinfonia 480SE met de zekerheid van de mogelijkheid om deel te nemen aan de technische en muzikale vooruitgang in de toekomst. Net als alle andere Böhm orgels is de Sinfonia 480SE altijd uitbreidbaar modulair ontwerp en met nieuwe software of hardware-upgrades.

 

Ervaar de Böhm Sinfonia 480SE - een compact maar toch zo groot top orgel op de stand van de techniek, die zo gemakkelijk onder de knie te krijgen is, zelfs voor beginners als nooit tevoren! 

 


BÖHM SINFONIA 480SE - Technische gegevens

ALGEMEEN:

 

 • 2 klavieren, elk 61 toetsen, gewogen met qnamische aanslagdynamiek met hoge resolutie en aftertouch, volledig pedaal 30 stoks, dynamisch
 • Orgelbesturing door innovatieve SEMPRA basistechnologie met HIGH PERFORMANCE  REALTIME besturingssysteem, geen Windows- of Linux-computer. Orgel start in minder dan 5 seconden. Bliksemsnelle reactie op alle bedieningsstappen
 • Bijzonder eenvoudige, duidelijke bediening
 • Bijna alle functies zijn toegankelijk via het rechthoekige 9 "aanraakscherm met razendsnelle, betrouwbare respons of via drukknoppen en controllers
 • 8 klanken / splitzones per klavier of in het pedaal (!), Extra selectors voor REAL ORGAN drawbars, MIDI Out, Solochord per toets
 • Veel parameters per klank kunnen duidelijk worden aangepast: dynamische curves, splitzones, polyfone / monophonic speelstijl, sustain ja / nee, portamento, etc.
 • MULTI-SOLO-CHORD: Alle klavier partijen kunnen worden gedefinieerd als een solo-akkoord instrument en kunnen worden gespeeld met een individueel solo-choir-type (14 typen)
 • Klankbeheer voor meer dan 16.000 klanken, volledige integratie van MIDI-klankenerators of VST-plug-ins (bijv. Böhm Cloud Studio)
 • 3D PRESETS: het innovatieve nieuwe globale presets management. Tot 6 individuele presets en begeleidingen kunnen worden opgeslagen als SONG, SONGs kunnen op vele manieren worden gecategoriseerd, samengevat in ALBUMS en THEMA'S. Geïntegreerde songplayer-functie
 • SONG-lijst van kant-en-klare presets vooraf geïnstalleerd voor ongeveer 780 bekende nummers alle (!) drawbars vrij programmeerbaar
 • 1x pitch en 1x modulatiewiel, vrij programmeerbaar
 • Volumepedaal met 2 voetschakelaars, allemaal programmeerbaar
 • 4 voetpistons, vrij programmeerbaar

AMADEUS2 - klankopwekking

 

 • 3 AMADEUS2 Soundmodule met> 1.700 klanken + 128 GM-klanken; 25 drumpakketten, sacraal en theaterorgel klankpakketten vooraf geïnstalleerd
 • Klankbibliotheek uit te breiden met klankpakketten (bijv. Movie-Sound, Accordeon, etc.)
 • 351-voudige polyfonie
 • Nagalm en chorus instelbaar voor elk instrument
 • 6 AMADEUS DSP effectprocessors, elke DSP kan tot 6 effecten tegelijkertijd genereren
 • AMADEUS2 Sound- en effecteneditor (optioneel)

BOHM REAL ORGAN:

 

 • Ultra-realistische tonewheel orgelsimulatie door fysieke modellering, eigen, vrijwel onbeperkte polyfonie
 • 9 mechanische drawbars voor boven en onderklavier, drawbars, alternatief bliksemsnel door touchbediening op het display instelbaar.
 • Bovendien 1 totaal volume-drawbar voor drawbars boven- en onder klavier
 • Pedaal: 2 drawbars
 • Rotor, Chorus / Vibrato (elk 3 soorten, percussie, toetsklik, distortion
 • Verschillende orgeltypen instelbaar: Hammond: 9 + 9 + 6 voetmaten, SEMPRA: 12 + 6 voetmaten
 • Attack and sustain, decay lengte percussion, rotor parameters, etc. instelbaar via display, alle REAL ORGAN-instellingen worden direct opgeslagen in de Global Presets.
 • REAL ORGAN EXTENSION (optioneel): Verschillende extra orgeltypen kunnen worden herladen via software op basis van de legendarische BÖHM-analoge orgels

Klaus Wunderlich H-100 Medley (Bernd Wurzenrainer)

BOHM REAL ORGAN


 CHRISTAL MIXER

 

 • Studio-kwaliteit voorversterker / effecten sectie
 • Verschillende mix functies, b.v. voor aanpassing aan ruimteakoestiek
 • Oneindige mengpaneel functies voor drums, begeleiding, 0 dB input
 • 3 effect-DSP's voor reverb (128 programma's) en chorus (volledig bewerkbaar), 11 effect voorinstellingen kunnen worden opgeslagen
 • True quadrophonic (2 voorste en 2 achterste kanalen), met toevoeging van nog een AMADEUS2-soundmodule: alle AMADEUS-klanken vrij verspreidbaar in de quad-base 

BEGELEIDING

 

 • Totaal 4096-style plaatsen, fabrieksstyles met ongeveer 350 stijlen in 4 variaties bezet, tot 1024 User Styles vrij in te laden
 • Direct inladen / converteren van styles in Yamaha ® -formaat (tot Tyros5!)
 • Uitgebreide, eenvoudig te gebruiken Style-Editor
 • Stylepatronen kunnen direct worden aangevuld met aanvullende opmerkingen via de opnamefunctie of kunnen ook volledig opnieuw worden opgenomen.
 • Aanwezige patronen kunnen worden gebruikt als patronen voor nieuwe patronen
 • Tot 4 intro's / endings per style, 4x Fill, / Fill up/down, Break, Ritardando,
 • Sync. Start / Stop, Tap Tempo
 • 8-track Arranger met verschillende begeleidingsmodi, bestuurbaar vanaf elk handmatig gedeelte of pedaal
 • Arrangeurgroepen en individuele drum-instrumenten kunnen direct worden in- en uitgeschakeld
 • INTERACTIEVE SONG-AFSPELEN: MIDI-bestanden kunnen eenvoudig worden bewerkt, opgedeeld in secties door markeringen en toegewezen aan de knoppen voor style-patronen. MIDI-bestanden zoals playback interactief bestuurbaar in het proces, zoals in een style.

CLOUD STUDIO (Optioneel)

 

 • BÖHM CLOUD STUDIO (optioneel) volledig geïntegreerd: krachtige pc-geluidsmodule voor VST-instrumenten, sample-bibliotheken of virtuele HAUPTWERK kerkorgels
 • Krachtige pc met de nieuwste i7-processor, Windows 10, geheugen: minimaal 32 GB RAM
 • PC werkt als een pure soundmodule, dus geen last van computerkracht voor orgelfuncties nodig
 • Steinberg HALION6 en ABSOLUTE3 VST-sampler en klankenpakket vooraf geïnstalleerd.
 • Meer dan 400 klanken klaar gemaakt om het orgel te spelen, inclusief virtuele vleugels, vele orchestrale klanken, moderne synthesizers, orgels, enz.
 • 7.4 "aanraakscherm voor Cloud Studio, prachtig geïntegreerd in de muziekstandaard, andere displayvarianten op aanvraag
 • HAUPTWERK-software (gratis editie) vooraf geïnstalleerd voor het spelen van virtuele kerkorgels. Volledige licenties op aanvraag
 • Digitale bladmuziekweergave (JPG, PDF) geïntegreerd met online cloud-ondersteuning, muziekbestanden via de vooraf ingestelde presets van het orgel
 • Eigen USB-poort op speeltafel voor module Cloud Studio PC

 • Een kleine improvisatie over het nummer Greensleeves op het nieuwe Böhm-orgel SEMPRA SE20. Geluiden van AMADEUS en Böhm Cloud Studio (Steinberg Halion6 en Absolute3 plugins geïntegreerd) Alle Cloud Studio-geluiden worden rechtstreeks op het orgel afgespeeld en kunnen zonder latencies rechtstreeks vanuit het orgelpaneel / presets / soundmaps worden geopend.

  Muziek, Claus Riepe


DIVERSEN

 

 • Uitgebreide MIDI-Masterkeyboardfuncties: 8x USB MIDI, 2x MIDI OUT, 2x MIDI IN, 2x MIDI THRU, 1x MIDI-pedaal IN.
 • GEBRUIKERS ACCOUNT: Elke speler kan zijn gegevens opslaan in zijn eigen gebruikersaccount. Gebruikersaccounts kunnen ook worden geëxporteerd naar een USB-stick en volledig vanaf de stick worden afgespeeld, bijvoorbeeld. bij afwisselend spelen op verschillende SEMPRA-modellen
 • USB pc-toetsenbord voor bijzonder handige invoer van namen enz. Koppelbaar
 • Connector tussen bovenste en onderste deel voor eenvoudig transport. De speeltafel kan eenvoudig worden verwijderd, geen lastige opening en loskomen van de kabel nodig
 • Kast in massief hout (houtsoort-kleur naar keuze) of naar keuze ook in verschillende echt hout of briljante lak

AANSLUITINGEN

 

 • Koptelefoon
 • Microfoon
 • MIDI IN
 • MIDI OUT
 • LIJN IN STEREO
 • FRONT (Main) OUT Stereo
 • REAR OUT Stereo
 • 4x USB-orgel
 • Optioneel met bestaande Cloud Studio: 2x USB, 1x HDMI (voor de pc-module)

 


GELUIDSWEERGAVE

 

 • Hoogwaardig multi-weg luidsprekersysteem in de basis (SINFONIA 500SE - home -)
 • Krachtige Klasse D stereo eindversterker (Bang & Olufsen), 2 x 250 watt, 2e eindversterker voor passieve externe achterluidsprekers optioneel

AFMETINGEN (LxBxH)

 

Zonder bank en pedaal: 1380 x 770 x 1320 mm,

Diepte met bank en pedaal: ca. 1320 mm 

 

Prijs:

 

Sinfonia 480 SE Home vanaf €31.590,-

Sinfonia 480 SE Concert Edition (zonder ingebouwde versterker en luidsprekers) vanaf €29.590,-

 

Wijzigingen voorbehouden - Binding is uitsluitend de actuele geldige prijslijst van Keyswerk GmbH


BÖHM SINFONIA 480SE - Diavoorstelling