BÖHM SEMPRA SE70

Zo compact kan een groot orgel zijn!

 

Je persoonlijke droomorkest heeft een naam: Böhm SEMPRA SE70

Het "kleine" grote orgel met volledige drawbarpaneel (12 + 10 + 6 korig RealOrgan drawbars!), de sensationele nieuwe D-MiX voorversterker, vooraf geïnstalleerde uitgebreide kerk- en theaterorgel klanken en registraties, echte manuaal koppeling, en...en...en...

Er is nog nooit zo'n veelzijdig instrument in zo'n compacte behuizing geweest. De SE70 biedt bijna dezelfde speel- en klankmogelijkheden als het grote SEMPRA SE80 volwaardige orgel, maar de behuizing is nauwelijks groter dan die van een SE40. En het kan worden uitgerust als een SE70 - in termen van het aantal gelijktijdige klanken per manuaal/pedaal, het aantal sound-modules, quadrofonie, sounds- en style-pakketten, etc...

Zoals alle Böhm orgels is de Böhm SEMPRA SE70 verkrijgbaar in verschillende massief houten of echt houten uitvoeringen. Briljante afwerkingen zijn ook mogelijk. Want bij zo'n uitstekend instrument moet de behuizing natuurlijk ook goed zijn.

De "home" editie van de SEMPRA SE70 bevat een actief meerweg luidsprekersysteem met originele Bang & Olufsen versterker-technologie. Het krachtige multi-weg luidsprekersysteem met extra tweeters in het bovenste gedeelte zorgt voor een opwindende geluidservaring.

De "concert"-Edition omvat de SEMPRA SE70 zonder ingebouwde luidsprekers en versterkers voor gebruik met externe versterkers of actieve luidsprekers.

Dit orgel is zowel verkrijgbaar met een 17-stoks pedaal of met een 25- stoks volledig pedaal - uiteraard zijn alle pedalen van onze orgels volledig polyfoon. 

Een volledig drawbarpallet en de optimale gebruik van alle knoppen en bedieningselementen zorgen voor een bijzonder speelcomfort en geven u direct toegang tot alle klankgroepen, zelfs tijdens het spelen. Nog nooit was het zo gemakkelijk om een groot orgel te beheersen. De innovatieve SEMPRA technologie maakt het mogelijk!

 

 

BÖHM SEMPRA SE70 - Kenmerken

Kijk uit naar de fantastische mogelijkheden van SEMPRA:

 

ULTRASNEL - De snelste starttijd van alle huidige orgels: Uw SEMPRA is in minder dan 5 seconden klaar om te spelen!

En dankzij de compleet nieuwe technologie ervaar je gedurende het hele spel dezelfde topprestaties dankzij de compleet nieuwe technologie: SEMPRA is niet (!) één of ander Windows PC-orgel, maar vanaf de basis een nieuwe weg ingeslagen:

Een CPU speciaal geoptimaliseerd voor veeleisende real-time toepassingen en het door BÖHM ontwikkelde SEMPRA Realtime Performance besturingssysteem stuurt alle functies razendsnel aan.

 

EENVOUDIGE BEDIENING - De volledig vernieuwde, eenvoudig te begrijpen gebruikersinterface en intuïtieve menu's maken het spelen en registreren van uw SEMPRA tot een puur plezier.

 

TOUCH of KNOPPEN - Sempra biedt u de keuze: toegang tot de vele functies op het heldere 9 inch Wide View Touch Display(IPS-technologie) of via de knoppen 

3D PRESETS - het geheel nieuwe en innovatieve SEMPRA SONG preset-systeem: een lange zoektocht naar uw favoriete registraties is ten einde! Alle instellingen voor een titel, inclusief maximaal 6 algemene presets, style of afspeelbegeleiding, etc. zijn samengevat in zogenaamde SONGS. Deze liedjes kunnen individueel worden samengesteld in thema's en albums volgens uw wensen en later weer razendsnel worden opgeroepen. Of u filtert uw SONG-lijst op banken, style categorieën of muzikale genres ... U kunt altijd direct en razendsnel op de juiste SONG-instellingen terugvallen.

Met maximaal 6 individuele presets kunt u de opbouw van uw muziek flexibel en gevarieerd maken. En met onze speciale speelhulp kunt u meteen een uitgebreid repertoire op uw SEMPRA beheersen: SONG-presets voor meer dan 900 muziekstukken zijn al in de SEMPRA geïntegreerd. Dus je kunt het spel meteen starten en genieten van de fantastische klanken van je SEMPRA - Het kan niet eenvoudiger!

ARRANGEREN ZONDER GRENZENGeen enkel ander orgel biedt zoiets als vergelijkbare manieren om klanken op het klavier of op het pedaal te registreren en te combineren. Stel uw orkest, uw bigband of uw grote kerkorgel samen tot 8 (of meer) klanken plus drawbars per manuaal. Extra parts zijn beschikbaar met de optionele part-uitbreiding inclusief verdere AMADEUS2-soundmodule (10 parts per manuaal, 4 parts in het pedaal).

Dat is niet genoeg voor jou? Geen probleem! Met de optionele gebruiker Parts kunt u tot 16 extra, vrij configureerbare Parts toevoegen en deze vrij verdelen over het speelklavier van uw orgel. En wanneer je nog eens induvidueel uw klank via het  volumepedaal kan aansturen of uw muziek en(Kerkorgels) beïnvloeden kan met behulp van de nieuwe Distance (ruimtelijke effect parameters), zoals je die ook beleeft in een concertzaal. Dan opent SEMPRA de deur tot een gans nieuwe creativiteit! Gewoonweg onbeschrijfelijk!

 

EASY STYLE CREATE - Het begeleidend orkest van uw SEMPRA biedt u een selectie van meer dan 350 perfect gearrangeerde begeleidings-styles met 4 variaties en tot 4 intro's en endings
Alle styles kunnen in de nieuwe SEMPRA Style Editor op een zeer eenvoudige, flexibele en bliksemsnelle manier worden bewerkt, tot en met het opnemen van nieuwe tracks etc.
Styles in het YAMAHA® -formaat (tot Tyros 5/Genos) kunnen direct worden geïmporteerd en in een mum van tijd worden aangepast met de editor. In uw SEMPRA kunnen naast de fabrieks-styles maximaal 1.024 gebruikers-styles worden opgeslagen.

 

INTERACTIVE PLAYBACKS - De speler kan alleen echt creatief orgelspel ervaren als hij te allen tijde de soevereiniteit over klanken, melodie en begeleiding behoudt. Het domme afspelen van voorgeproduceerde audiobestanden of "Waves" is praktisch verleden tijd! Styles en Midifiles bieden u als speler de vrijheid om de begeleidingen individueel aan te passen aan uw arrangementen. SEMPRA biedt een nieuwe dimensie van creativiteit bij het spelen met midifile playbacks: maak voor het eerst muziek met midifiles, net zo flexibel als met styles! Verdeel je Midifile in maximaal 6 muzikale secties (bijv. voor intro, variatie, refrein, ending...), die je tijdens het spel direct kunt oproepen via de bijbehorende stylepatroon knoppen. Zo wordt de Midifile een perfecte, songgerelateerde, maar flexibele begeleiding.

Uiteraard kunt u uw midifile aanpassen aan uw arrangement in de instrumentatie, niet benodigde tracks kunt u uitzetten, enz. U slaat uw Playback op dezelfde manier op als de styles in stylegroepen en -categorieën en roept het net zo snel op.

 

MODERNSTE OPSLAGTECHNOLOGIEËN - Wat is opgeslagen blijft opgeslagen. Laad of bewaar uw gegevens in een flits van/naar een USB-stick. U kunt zelfs het hele orgel overzetten naar een USB-stick als gebruikersaccount en vanaf daar spelen. Steek bijvoorbeeld uw USB-stick in de SEMPRA van uw muziekvriend - en zijn orgel wordt het uwe!

 

REAL ORGAN - waarschijnlijk het meest veelzijdige drawbarsectie op de markt met alle legendarische orgeltypes en sensationeel geluid - dat is het SEMPRA Real Organ. Moderne fysieke modelleringstechnologie maakt het mogelijk: de REAL ORGAN biedt een uiterst realistische simulatie van de typische Tonewheel-orgelklank in al zijn subtiliteiten en met maximaal 15 voetmaten. Afhankelijk van het model kunt u het geluid aanpassen met maximaal 12 drawbarsets (incl. mixtuurregelaars voor de extra voetlagen) of net zo snel via het aanraakscherm op het display. Alle belangrijke orgelfuncties zoals, vibrato/chorus en natuurlijk het rotoreffect zijn direct toegankelijk via de betreffende knoppen. Uw Global Presets "onthouden" zelfs de meest complexe Tonewheel-instellingen in detail.
De REAL ORGAN-uitbreidingen laten u de beroemde klank van Dr. Böhm en andere legendarische orgels - van Chicago tot Hunsrück - op uw Sempra ervaren. Tot 12 voetmaten met natuurgetrouwe repeat en natuurlijk levensechte Leslie, Phasing Rotor en Vibrato emulaties en volle percussies brengen de klanken van het gouden orgeltijdperk weer tot leven.

Klaus Wunderlich H-100 Medley (Bernd Wurzenrainer)


AMADEUS 2.0 - de beroemde BÖHM sound-generator voor zijn unieke warme en zijdeachtige geluid, nu met nieuwe drums en klanken. Meer dan 2.000 fantastische klankkleuren wachten om ontdekt te worden. Bovendien kan het klankpotentieel van AMADEUS2 op elk moment worden uitgebreid met extra klanken- en samplepakketten, accordeonfascinatie, filmgeluid, enz.

 

INNOVATIEVE SPEEL-FUNCTIES - de ongeëvenaarde flexibele speel- en registratiemogelijkheden van BÖHM, opnieuw uitgebreid en gebruiksvriendelijker als nooit tevoren: speel b.v. verschillende solochord-types tegelijkertijd op verschillende klavier-gebieden. Hier een Glenn-Miller set, daarnaast een verhoogde octaaf string sectie - geen probleem met SEMPRA!

D-MiX voorversterker/effects sectie - De fantastische geluidskwaliteit van de SEMPRA geluidsgeneratie vereist natuurlijk een gelijke verwerking en mix van de geluiden, evenals hoogwaardige effecten zoals nagalm en chorus. Het zou ons geen goed doen om deze taken, die zo belangrijk zijn voor een perfecte geluidservaring, simpelweg over te laten aan enkele gratis effectprogramma's van het internet.

D-MiX is een volledig nieuwe voorversterker technologie, ontwikkeld door BÖHM, die gebruik maakt van state-of-the-art audioprocessors (DSP) om de fantastische klanken van SEMPRA, aangesloten geluidsgeneratoren en, indien gewenst, uw stem, die wordt gevoed via een microfoon, om te zetten in een zijdezachte, kristalheldere en volumineuze geluidservaring die ongeëvenaard is.

 

Hier zijn slechts de belangrijkste kenmerken van D-MiX:

 • Digitale ingangen voor alle sondmodules van het orgel
 • 2 analoge ingangen (line in, microfoon)
 • 3 stereo-uitgangen (0 dB/hoofdtelefoon, voor, achter, achter)
 • 2 optionele afzonderlijke uitgangen voor gebruik als "effectunit"
 • (afhankelijk van Amadeus Sound!) - alleen op aanvraag!
 • Begrenzer voor alle uitgangen
 • Surround effect gescheiden voor alle stereo-uitgangen
 • Studiohal met 96 vaste programma's
 • Chorus effect eenheid met 6 programma's
 • Microfoon ingang met compressor en ruisdetectiesysteem
 • Aparte bas- en treble-regelaars voor alle uitgangen, line-in, microfoon, Leslie-effect (indien vrij-geschakeld)

 

Uitbreidingen voor D-MiX (activering)

 • Parametrische 5-bands equalizer: Uitbreiding voor toonregeling (bas en treble) door hun parametrisering (afsnijfrequentie) en verdere 3 parametrische EQ-banden. Deze uitbreiding is afzonderlijk beschikbaar voor elke uitgang, de lijningang en de Leslie (indien vrij geschakeld)
 • Leslie met bewerkbare programma's: De simulatie van roterende luidsprekers als alternatief effectapparaat voor de Amadeus-orgelklanken.
 • Quadrofonie: Uitbreiding van de uitgangen met twee extra kanalen. Voor deze uitbreiding is geen extra klankgroep nodig! Elke klankgroep en alle effecten en de zang van de Harmony Voice kunnen willekeurig worden gepositioneerd. Met extra parameters (fase, vertragingen, enz.) kunt u ongelooflijke ruimtelijke effecten creëren - van de kelderbar tot de kathedraal!
 • Harmony Voice: Het bereik van de vocale presets strekt zich uit van pitch shifting voor de LeadVoice tot 4 stemmige koren inclusief gender bending (formant shifting). Alle fabrieksinstellingen kunnen worden bewerkt en opgeslagen in uw eigen gebruikerspresets. De vocale presets kunnen worden gekoppeld aan de SONG presets en van daaruit worden opgeroepen. Compressor- en geluidsapparaten voor microfoon kunnen met de HV worden bewerkt.
 • Eigen gedeeltelijk parametrische equalizer voor de microfooningang Eigen echo/reverb DSP's voor zang (microfoon)
 • Voor het gehele zangbereik kan naast of als alternatief voor de globale nagalm een aparte nagalm of echo (of een combinatie van beide) worden gekozen. Alle effectdelen kunnen afzonderlijk worden ingesteld voor de hoofdstem (lead voice) en de harmoniestem (bijv. lead voice met echo, harmonie stem met reverb).

D-MiX tilt het geluid van de SEMPRA naar een nieuw niveau - een orgel als dit heb je nog nooit eerder gehoord! 


BÖHM SEMPRA SE70 - Technische gegevens

ALGEMEEN:

 

 • 2 klavieren, elk 61 toetsen, gewogen met qnamische aanslagdynamiek met hoge resolutie en aftertouch.17 tonig baspedaal of 25 stoks baspedaal, dynamisch
 • Orgelbesturing door innovatieve SEMPRA basistechnologie met HIGH PERFORMANCE  REALTIME besturingssysteem, geen Windows- of Linux-computer. Orgel start in minder dan 5 seconden. Bliksemsnelle reactie op alle bedieningsstappen
 • Bijzonder eenvoudige, duidelijke bediening
 • Bijna alle functies zijn toegankelijk via het rechthoekige 9 "aanraakscherm met razendsnelle, betrouwbare respons of via drukknoppen en controllers
 • Basisuitrusting: 8 klanken-/splitzones per manuaal, 3 in het pedaal (verdere parts kunnen worden toegevoegd via een optionele part-uitbreiding incl. 3. AMADEUS2 soundmoule en gebruikers part pakketten
 • Extra parts voor drawbars, MIDI Out, Solochord
 • Veel parameters per klank kunnen duidelijk worden aangepast: dynamische curves, splitzones, polyfone / monophonic speelstijl, sustain ja / nee, portamento, etc.
 • MULTI-SOLO-CHORD: Alle klavier partijen kunnen worden gedefinieerd als een solo-akkoord instrument en kunnen worden gespeeld met een individueel solo-choir-type (24 typen)
 • Klankbeheer voor meer dan 16.000 klanken, volledige integratie van MIDI-klankenerators of VST-plug-ins of Soundmodule
 • 3D PRESETS: het innovatieve nieuwe globale presets management. Tot 6 individuele presets en begeleidingen kunnen worden opgeslagen als SONG, SONGs kunnen op vele manieren worden gecategoriseerd, samengevat in ALBUMS en THEMA'S. Geïntegreerde songplayer-functie
 • SONG-lijst van kant-en-klare presets vooraf geïnstalleerd met meer dan 900 bekende nummers
 • Handmatige voorkeurstoetsen voor het oproepen van voorkeur registraties zonder dat u uw handen van de manualen hoeft te nemen.
 • 1x pitch en 1x modulatiewiel, vrij programmeerbaar
 • Alle schuifregelaars en drawbars vrij programmeerbaar

AMADEUS2 - klankopwekking

 

 • Twee AMADEUS2 Soundmodule met 2.000 klanken, Classic Complete Sacraal pakket en het Theater orgelpakket zijn al vooraf geïnstalleerd. Klankbibliotheek uit te breiden met klankpakketten (bijv. Movie-Sound, Accordeon, etc.)
 • 117-voudige polyfonie
 • Nagalm en chorus instelbaar voor elk instrument
 • Tot 4 DSP-Multi-Effect processors per AMADEUS2 Soundmodule 
 • AMADEUS2 Sound- en effecteneditor 

BOHM REAL ORGAN

 

 • Ultra-realistische tonewheel orgelsimulatie door fysieke modellering, eigen, vrijwel onbeperkte polyfonie
 • 12 + 10 + 6  mechanische drawbars voor bovenmanuaal, ondermanuaal, pedaal
 • De drawbars kunnen ook bliksemsnel worden bediend via het aanraakscherm
 • Alle belangrijke orgelfuncties (percussion, vibrato/chorus, rotoreffect) direct toegankelijk via bedieningsknoppen
 • Bovenmanuaal tot 15 koren, ondermanuaal tot 10 koren, pedaal tot 6 koren
 • Attack en Sustain, vervaltijd, percussie, rotorparameters etc. instelbaar via het display, alle REAL ORGAN instellingen worden direct in de Global Presets opgeslagen. Tot 64 fabrieks- en gebruikers presets voor elk orgeltype.
 • REAL ORGAN EXTENSIONS (optioneel): Veel legendarische vintage orgeltypes met authentieke klanken en effecten (volledige percussie, phasing rotor effecten, etc.) kunnen via softwarepakketten worden geladen.

 

D-MiX voorversterker/effect sectie

 

 • Voorversterker/effecten in studiokwaliteit
 • Digitale ingangen voor alle sound modules van het orgel 
 • 2 analoge ingangen (line in, microfoon)
 • 3 stereo-uitgangen (0dB/hoofdtelefoon, voor, achter), elk met een eigen volumeregeling
 • 2 optionele afzonderlijke uitgangen voor gebruik als "effect-unit" (afhankelijk van Amadeus-geluid!) alleen op aanvraag!
 • Begrenzer en surroundeffect afzonderlijk voor alle uitgangen
 • Traploze volumepedaal-regeling voor drums, begeleiding, 0 dB input, traploos instelbaar
 • Effect DSP's voor Studio-Hall (96 programma's), chorus (6 programma's), optioneel: vrij instelbaar Leslie-effect
 • Eigen toonregeling (bas, treble) voor elke uitgang, Line In, Leslie, microfoon (optioneel als 5-bands parametrische equalizerEchte quadrofonie (2 front- en 2 achterkanalen), vrije routering van alle sound modules
 • Uitgebreide microfoonsectie met compressor en noisegate, naar wens met eigen effecten (echo/reverb)
 • Optioneel: 4+1 harmonische harmonische harmonischer (Harmony Voice) voor 4-stemmig koor, pitch shift van lead voice, gender bending etc., met eigen effecten (nagalm, echo) en presets, koppelbaar aan SONG presets van het orgel.

 


BEGELEIDING

 

 • Totaal 4096-style plaatsen, fabrieksstyles met ongeveer 380 stijlen in 4 variaties bezet, tot 1024 User Styles vrij in te laden
 • Direct inladen / converteren van styles in Yamaha ® -formaat (Tyros/ Genos)
 • Uitgebreide, eenvoudig te gebruiken Style-Editor
 • Stylepatronen kunnen direct worden aangevuld met aanvullende opmerkingen via de opnamefunctie of kunnen ook volledig opnieuw worden opgenomen.
 • Aanwezige patronen kunnen worden gebruikt als patronen voor nieuwe patronen
 • Tot 4 intro's / endings per style, 4x Fill, / Fill up/down, Break, Ritardando,
 • Sync. Start / Stop, Tap Tempo
 • 8-track Arranger met verschillende begeleidingsmodi, bestuurbaar vanaf elk handmatig gedeelte of pedaal
 • Arrangeurgroepen en individuele drum-instrumenten kunnen direct worden in- en uitgeschakeld
 • INTERACTIEVE SONG-AFSPELEN: MIDI-bestanden kunnen eenvoudig worden bewerkt, opgedeeld in secties door markeringen en toegewezen aan de knoppen voor style-patronen. MIDI-bestanden zoals playback interactief bestuurbaar in het proces, zoals in een style.

DIVERSEN

 

 • Uitgebreide MIDI-Masterkeyboardfuncties: 8x USB MIDI, 2x MIDI OUT, 2x MIDI IN, 2x MIDI THRU, 1x MIDI-pedaal IN.
 • GEBRUIKERS ACCOUNT: Elke speler kan zijn gegevens opslaan in zijn eigen gebruikersaccount. Gebruikersaccounts kunnen ook worden geëxporteerd naar een USB-stick en volledig vanaf de stick worden afgespeeld, bijvoorbeeld. bij afwisselend spelen op verschillende SEMPRA-modellen
 • USB pc-toetsenbord voor bijzonder handige invoer van namen enz. Aansluitbaar
 • LED speeltafel belichting
 • 4 voetpistons
 • Connector tussen bovenste en onderste deel voor eenvoudig transport. De speeltafel kan eenvoudig worden verwijderd, geen lastige opening en loskomen van de kabel nodig
 • Meubel in massief hout (houtsoort-kleur naar keuze) of naar keuze ook in verschillende echt hout of briljante lak

AANSLUITINGEN

 

 • Koptelefoon
 • Microfoon
 • MIDI OUT, MIDI IN
 • LIJN IN STEREO
 • FRONT Stereo Out, Rear Stereo Out (voor Quadrofonie) 
 • 2 x USB
 • Volumepedaal met twee voetschakelaars (alle vrij programmeerbaar)

 


GELUIDSWEERGAVE

 

 • Hoogwaardig multi-weg luidsprekersysteem in onderstel
 • Extra tweeters in het bovenste gedeelte
 • Krachtige Klasse D stereo eindversterker (Bang & Olufsen), 2 x 250 watt

AFMETINGEN (BxTxH)

 

 • 1260 x 830 x 1120 mm, Diepte met volpedaal en bank: ca: 1300 mm

 

 

Onder voorbehoud van wijzigingen...


BÖHM SEMPRA SE70 - Diavoorstelling