In Memoriam Mark Shakespeare

 

Mark Jason Kevyn Shakespeare werd geboren op 21 augustus 1963 in Wardle, Lancashire. Op zesjarige leeftijd begon hij met pianolessen bij Mary Price aan de Avonica Music School. Op de leeftijd van 12 jaar had hij pianolessen in theorie en praktijk. Op elfjarige leeftijd maakte Mark Shakespeare kennis met het klassieke kerkorgel, Mark had zijn ware passie gevonden. Op 12-jarige leeftijd voerde Mark zijn eerste radio-uitzending uit op de wekelijkse orgelmuziekserie van de BBC (Radio Manchester), genaamd ''pedal, percussion and Pipes".

Kort na zijn 13e verjaardag kwalificeerde Mark zich voor het London College of Music en behaalde op 15 Mark verschillende prijzen voor het behalen van de hoogste score op verschillende onderwerpen. Hij studeerde aan de Koninklijke School of Church Music klassieke orgel en zang en zijn diploma als "Head Chorister" (koordirigent). Op 16-jarige leeftijd had Mark al verschillende muziekwedstrijden gewonnen. Als Executive Manager van Electro Voice Ltd en importeur voor Wersi Organ in Kenney merkte Ken Jones hem op en bood hem de instrumenten voor het bedrijf aan. Op zijn 18e verjaardag gaf hij een veelgeprezen concert op de Wersi Helios in het beroemde Barbican Centre in Londen.

In 1984 richtte Mark Shakespeare zijn eigen platenmaatschappij op met de bijbehorende verkoop: Ivory International Ltd. In hetzelfde jaar ontdekte het bedrijf van Bõhm Mark en nodigde hem uit voor een auditie. Hij overtuigde het Bõhm-team met zijn vaardigheid en virtuositeit. Marks eerste tournee was met de Bõhm Musika Digital 1030 Mark toerde uitgebreid, speelde in St'Bõhmdt Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, en ook in de VS en vele andere landen.

Mark heeft tal van televisie-optredens gemaakt in Duitsland en in het buitenland. In juni 1996 werd Mark ziek met lymfoom. Na een relatief korte ziekte stierf hij op 28 september 1996 

 

Bron Organ Wiki

 

Met dank aan Bent Kristensen die deze video's beschikbaar heeft gesteld...