NIEUWS...

20-04-2024

SEMPRA 3.0 & PRO-LIB - ERVAAR NU DE NIEUWE SEMPRA-GENERATIE!

Creativiteit
Klank 
Emotie...

Ervaar de muzikale perfectie van de nieuwe SEMPRA 3.0 generatie en de sensationele Pro-Lib Sound bibliotheek (Pro Library).

 

Honderden fantastische nieuwe geluiden en fantastische nieuwe creatieve tools, die alleen exclusief verkrijgbaar zijn in de Böhm SEMPRA, maken deze instrumenten nu uitzonderlijk sonoor en muzikaler dan welke orgelgeneratie dan ook ooit tevoren! 

 

SEMPRA 3.0 en de Pro-Lib-geluidsbibliotheek zijn nu standaard in elke nieuwe SEMPRA! Bestaande SEMPRA-instrumenten kunnen achteraf worden ingebouwd!

De hoogtepunten van SEMPRA 3.0 met Pro-Lib:

Amadeus Pro-Lib-geluidsbibliotheek

 

 • Meer dan 400 nieuwe high-end geluiden uit nieuw opgenomen stereosamples:
  vleugels en piano's (inclusief demper- resonantie), E-Pianos, gitaren, saxofoons, solo- en orkeststrijkers, koren, trompetten, bugels, koperblazers, synthesizers, houtblazers, fluiten, bassen en nog veel meer
 • Bijna verdubbelde v Sample geheugen.
 • Veel bekende geluiden zijn uitgebreid geoptimaliseerd: er zijn nieuwe samples toegevoegd, de fijnafstemming en parameters zijn verbeterd, en nog veel meer
 • Nieuwe Pro-Lib-drumkits met “Humanizer” voor nog meer live-gevoel.
 • Nieuwe ruimte ambiance regelaars voor drums en begeleiding.
 • Alle fabrieksstijlen en arpeggio's zijn uitgebreid aangepast aan de nieuwe geluiden. Alle fabrieksregistraties zijn NIEUW aangemaakt!

  Speel direct met de Pro-Lib-geluiden!

 • Volledige compatibiliteit met uw bestaande instellingen van SEMPRA 2.0! Je eigen registraties, stijlen, etc. spelen als voorheen!

 

 

SEMPRA 3.0-besturingssysteem 

Nieuwe, exclusieve creatieve tools van SEMPRA: 

 

 • Ensemble-functie (bovenmanuaal) verdeelt de noten over maximaal 3 (!) Parts. Bij polyfonie kunnen er meerdere ensemblemodi worden geselecteerd
 • Ritardando/Accelerando: live regelbare tempowisselingen direct tijdens het spelen
 • Blokakkoorden (soloakkoord) voor het RealOrgan drawbarorgel
 • Nieuwe geluidsparameters: Portamento kan nu ook rechtstreeks in het geluid worden ingesteld. 
  Het triggeren van elementgeluiden is ook mogelijk met behulp van een (voet)schakelaar

Opslaguitbreiding voor fabrieks- en gebruikersdata: De opslaggroottes per gebruikersaccount voor gebruikers- en fabrieksgegevens zijn meer dan verdubbeld.
en nog veel meer!

 

SEMPRA 3.0 en Pro-Lib maken nu deel uit van de basisuitrusting van elke nieuwe SEMPRA en zijn 
beschikbaar als upgrade voor bestaande instrumenten met AMADEUS Pro-D/D-MiX.

 

Een eerste kleine impressie met Alois Müller:

 

Mis de première van SEMPRA 3.0 en de ProLib-Soundbibliotheek niet op de voorjaarsbeurs in de orgelfabriek:

Blader nu online door onze SEMPRA 3.0- en Pro-Lib-brochure en ontdek nog meer details over de fantastische nieuwe SEMPRA-generatie.

 

MAANDAG 22 APRIL 2024 T/M  ZATERDAG 27 APRIL 2024

Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur

KEYSWERK MUSIKELEKTRONIK GMBH

Sülbecker Straße 20-22
31688 Nienstädt

 

Ook wij van JVM-Music zijn deze demo dagen aanwezig!


20-12-2023

Burgermeester Besselink op bezoek bij Jelle

20-11-2023

Op bezoek met Bronckhorster koek in Hummelo

 

Soms is er een bericht dat de speciale aandacht trekt van onze burgemeester. Bijvoorbeeld omdat het een bijzondere gebeurtenis betreft of omdat iemand iets opvallends meemaakt. Burgemeester Besselink gaat dan graag bij de betrokkene(n) langs. Natuurlijk komt ze niet met lege handen, maar gaat ze dan op bezoek met heerlijke Bronckhorster koek. Ze doet dit regelmatig. Dit keer ging ze naar Jelle van Marrum uit Hummelo.   

 

Jelle trekt via YouTube miljoenen kijkers met zijn sfeervolle orgelmuziek! Zijn meest beluisterde nummer is de eigen compositie Romance, met meer dan 10 miljoen weergaven op het online kanaal. En zijn recentere nummer Rumba der Nacht is alweer 9,5 miljoen keer beluisterd. Op zijn muziekkanaal zijn meer dan 60.000 mensen geabonneerd en telde zijn muziek al ruim 52 miljoen views. Hij heeft daarmee het best bezochte elektronische orgelkanaal ter wereld.

 

De muziekvideo's maakt hij in de huiskamer, waar een groot Böhm Sempra-orgel staat. De dochter van zijn vrouw vroeg zich af waarom hij zijn muziek niet op YouTube zette. In 2017 deed hij dat voor het eerst.

 

Zijn liefde voor het orgel begon al vroeg. Thuis hadden ze een harmonium, waarbij je met de voeten een blaasbalg bedient. Later kocht zijn broer een simpel elektronisch orgel. Daarop leerde hij zichzelf spelen. Hij doet alles op gevoel. Het mooiste van zijn online succes vindt hij de reacties en de contacten met luisteraars. Burgemeester Besselink: “Wat ontzettend mooi om met de hobby waar je zelf zo van geniet zoveel te betekenen voor de vele orgelliefhebbers in de wereld.”

 


29-10-2023

Rondleiding door het nieuwe hoofdkantoor van Keyswerk

Volg ons op een virtuele tour door het nieuwe hoofdkantoor van BÖHM orgels / Keyswerk Musikelektronik in 31688 Nienstädt.
Hier vindt u het hele assortiment BÖHM SEMPRA orgels en keyboards, die ook hier ontwikkeld en individueel geproduceerd worden.
Je vindt hier ook een brede selectie Clavinova digitale piano's en keyboards van YAMAHA - tot en met de topklasse. De YAMAHA HS studiomonitoren en de professionele high-end PA-systemen van Electrovoice/Dynacord staan ook klaar om getest te worden. We kijken uit naar je bezoek in onze grote wereld van muziek!

 

Bron, Keyswerk Musikelektronik - video Claus Riepe

 

KEYSWERK MUSIKELEKTRONIK GMBH

Sülbecker Straße 20-22 

31688 Nienstädt

Duitsland


26-10-2023

Openingsweek bij Keyswerk Böhm Orgels en Keyboards...

 

Met dank aan Claudia Hirschfeld en Oscar Marín voor het spontane intermezzo! Het was geweldig!


24-10-2023

Ja, hij kan op zijn orgel ook techno spelen, maar dat vindt hij maar niks. Hummeloër Jelle van Marrum speelt liever sfeervolle, tegen schlagers aanleunende orgelmuziek. Op YouTube bereikt hij er miljoenen liefhebbers mee.

Een paar cijfers om te staven dat Jelle van Marrum niet overdrijft. Zijn meest beluisterde nummer is de eigen compositie Romance, met meer dan 10 miljoen weergaven op YouTube. Dat instrumentale lied is nu bijna ingehaald door het veel recentere Rumba der Nacht — eveneens eigen werk - dat 9,5 miljoen keer is beluisterd.

Op zijn muziekkanaal zijn ruim 60.000 mensen geabonneerd. Sinds hij zes jaar geleden zijn eerste video plaatste, zijn er 52 miljoen views genoteerd. Daarmee heeft de geboren Fries (56) het best bezochte kanaal over elektronische orgels ter wereld, is hem verteld.

De muziekvideo's maakt hij in de huiskamer, waar een groot Böhmer Sempra-orgel staat. ,,Die kan alles, zelfs het volle geluid van een kerkorgel nabootsen."

De dochter van echtgenote Jutta (64) vroeg zich af waarom hij met zijn muziek niet op YouTube zette. ,,Daar ben ik misschien wel te bescheiden voor. Ik had wel een account, maar had daar nooit iets mee gedaan. In 2017 heb ik de eerste video erop gezet."

Demonstraties

,,Jutta is de zakelijke kant van JVM Music, zij is de vertegenwoordiger in Nederland van deze orgels. Wij hebben allebei passie voor het orgel. Eind van de maand opent de nieuwe Böhm-fabriek in Duitsland, wij gaan er naartoe en ik geef daar ook demonstraties."

Zijn liefde voor het orgel begon al vroeg. Thuis hadden ze een harmonium, waarbij je met de voeten een blaasbalg moet bedienen. ,,Als 5-jarige zat ik bij mijn oudste broer op de knieën te spelen, hij bediende dan de blaasbalg want daar kon ik niet bij."

Later kocht zijn broer een simpel elektronisch orgel. Daarop heeft hij zichzelf het spelen aangeleerd. ,,Ik draaide een plaatje en probeerde dat na te spelen." Hij heeft kort op muziekles gezeten, maar noten leren lezen ging hem niet goed af. ,,Ik doe alles op gevoel, zo heb ik mij verder ontwikkeld."

Rijk wordt hij er niet van, zegt de muzikale Hummeloër, daar gaat het hem ook niet om. ,,Wat ik zo mooi vind, zijn de reacties en de contacten met mensen." Hij wijst naar een schilderij aan de muur, vol muzieknoten, pianotoetsen en romantisch zwierende dames. ,,Gekregen van een Poolse vrouw, heeft ze speciaal voor mij laten maken omdat ze mijn muziek zo mooi vindt."

Gerard Menting

Bron: Algemeen Dagblad & De Gelderlander (DPG)


04-10-2023

SEMPRA SE30 - DE NIEUWE STER AAN DE KEYBOARD HEMEL

De grote verrassing - ervaar het live tijdens de openingstentoonstelling in Nienstädt vanaf 23 oktober 2023

Luisteren is soms de beste weg naar succes. En we nemen de wensen van onze klanten heel serieus. Klanten vroegen vaker om een tweeklaviers keyboard. Het resultaat is de nieuwe Sempra SE30. Het vervult deze wensen en is het meest compacte tweeklaviers keyboard op de markt. Natuurlijk zijn de twee hoogwaardige manualen, elk met 76 lichtgewogen toetsen, aanslaggevoelig en voorzien van de aftertouch functie. In tegenstelling tot twee op elkaar gestapelde keyboards zijn de twee klavieren van de SE30 ergonomisch optimaal gerangschikt en maken zo echt orgelspel mogelijk - zelfs met één hand op beide klavieren tegelijk.

Uiterlijk zijn de  typische drawbars voor orgels niet aanwezig. Maar uiteraard kan de SE30 ook beschikken over het felbegeerde RealOrgan, dat de meest uiteenlopende tijdperken van drawbar- orgels met absolute authenticiteit reproduceert. Dit biedt geen enkel ander keyboard... Via het display of de 12 schuifregelaars op het bedieningspaneel, die qua toewijzing direct schakelbaar zijn, stelt u de drawbars met maximaal 12 (!) schuifregelaars in een handomdraai in. LED's naast elke schuifregelaar laten je direct de instellingen zien die zijn ingesteld of de instellingen die zijn opgeroepen uit de opgeslagen registraties.

SEMPRA SE30

De bezoekers van het TASTENFESTIVAL in Herdecke waren enthousiast over de nieuwe SE30, hier te zien in een speciale rode lak.

De registratie- en speelmogelijkheden van de SEMPRA SE30 gaan veel verder dan wat gebruikelijk is op andere keyboards: zelfs in de basisversie biedt de SE30 vier vrij toewijsbare speel- parts in het ondermanuaal en zelfs meer dan 5 parts in het bovenmanuaal. Een solo manuaal part (via MIDI) kan desgewenst worden toegevoegd. Dit maakt de SE30 zelfs drieklaviers in combinatie met een ander MIDI-keyboard. Met andere Part pakketten kun je tot 8 parts tegelijk spelen in het bovenste en onderste manuaal... enz.
En natuurlijk biedt de SE30 ook alle andere creatieve mogelijkheden en dezelfde onvergelijkbare klankbeleving waarvoor de BÖHM SEMPRA instrumenten zo succesvol zijn geworden.

Maar voordat we te ver doorschieten: Maak kennis met het nieuwe SEMPRA SE30 mega- keyboard op een van onze evenementen of vooral "live" op het nieuwe BÖHM Centrale in Nienstädt. Je enthousiasme is gegarandeerd!

De SEMPRA SE30 is verkrijgbaar met of zonder RealOrgan Drawbar Sound Module in de Stage & Studio versie met uitgebreide app functies.
De belangrijkste functies van de SEMPRA SE30 Stage & Studio in één oogopslag:

 • SEMPRA 2.0 GST real-time besturingssysteem en software-uitrusting
 • AMADEUS Pro-D Sound module, 117 stemmig, > 1.500 geluiden
 • Sound controller App met individuele zwelregeling, distance, enz. instelbaar voor elke part
 • 4 effect-DSP's (tot 6 effecten per DSP tegelijk)
 • D-MiX mixer/mastereffectsectie in studiokwaliteit incl. D-MiX Rotor DSP
 • Boven: 4 parts, Onder: 4 parts, Pedaal: 1 part (plus Solochord, MIDI, Drawbars per manuaal/pedaal)
 • SONG-lijst met >2700 kant-en-klare registraties (SONG presets)
 • > 260 styles met 4 variaties, 4x intro, 4x ending, 4x fill, break, bridge, 6x fill up/down, Easy Editor Styles
 • Arpeggiator met Easy Editor Arpeggio
 • Sideline opnamefunctie
 • 3 x USB (voor MIDI, opslagmedia, USB-keyboard)
 • Metalen behuizing en massief houten zijpanelen, houttint naar wens

De SEMPRA SE30 Stage & Studio is verkrijgbaar vanaf € 11.850,- (Böhm totale prijslijst vanaf 1 oktober 2023)

Nieuw: Quadrofonische en individuele uitgangen zijn nu ook mogelijk op de ''kleinere'' SEMPRA-modellen


WELKOM BIJ DE NIEUWE ORGELMANUFACTURE

Duitslands orgelpionier breidt uit! De nieuwe wereld van muziek op meer dan 1.100 m²

Nu is het eindelijk zover. Bezoek ons nieuwe hoofdkantoor, op slechts een paar kilometer van de vorige locatie:

Böhm orgels / Keyswerk Musikelektronik
Sülbecker Str. 20-22 in 31688 Nienstädt

Uitbreiding is hier op het eerste gezicht te zien. In ons nieuwe pand hebben we eindelijk de mogelijkheden om de BÖHM orgels zo indrukwekkend aan u te presenteren als deze instrumenten in werkelijkheid zijn. Een representatieve grote demonstratiestudio van ca. 400 m² en nog meer kleinere studio's stellen u in staat om tot in detail kennis te maken met de BÖHM instrumenten.

De nieuwe grote demonstratiestudio straalt met een speciale flair. Je kunt alle modellen van de SEMPRA-generatie direct met elkaar vergelijken. Ook kunnen verschillende ruimtelijke omstandigheden worden weergegeven. Luister en test zelf waarom een Böhm-orgel zo superieur is. Voor het eerst kunnen we ook in onze eigen studio indrukwekkend demonstreren hoe een SEMPRA met quadrafonie kan klinken.

Topmuzikanten en professionals uit de muziekbranche spelen muziek voor je in de nieuwe studio's tijdens onze openingsweek van 23 - 28 oktober 2023 en geven je uitgebreid advies:

Ditmar Lampe op alle evenementdagen
Dirkjan Ranzijn op alle evenementdagen
Alois Müller op 23 en 24 oktober
Claus Riepe op 23 - 24 en 26 - 28 oktober
Christoph Alexander (VSP) op 25 en 26 oktober
Thomas Baro (Dynacord/E-Voice) op 26 en 27 oktober

Als bezoeker kun je ook een kijkje nemen in het hele productieproces, van de levering van de afzonderlijke onderdelen tot het voltooide instrument.
Hoe en waar worden de uitstekende klanken, styles, arpeggio's en registraties van de SEMPRA eigenlijk gemaakt? Ditmar Lampe laat een duplicaat van zijn thuisstudio zien. Je kunt binnenkijken...en misschien zelfs meeluisteren...?

Seminars en workshops
Op de nieuwe locatie hebben we een eigen seminarruimte van ca. 50 m² ingericht. Tijdens de openingsweek en in de toekomst zullen we regelmatig verschillende workshops laten zien hoe eenvoudig de SEMPRA te bedienen is en hoe je de vele mogelijkheden van deze innovatieve instrumenten kunt gebruiken voor je muziek.

Acties en €-spaarmodellen
Voor onze herfstopening hebben we speciale BÖHM actieorgels samengesteld. De aanbiedingen zijn gebaseerd op de meest verkochte kenmerken van SEMPRA orgels en keyboards en bieden interessante prijsvoordelen.

Ook voor ombouw en modernisering wordt goed gezorgd:
besparingen tot 30% op uitbreidingen zijn mogelijk.
Je hebt nog geen SEMPRA - maar zou je je orgel kunnen ombouwen tot een SEMPRA? Dan heeft u alles goed gedaan en doen wij u graag de juiste aanbieding.

U ziet het: Er valt veel te ontdekken op het nieuwe BÖHM hoofdkantoor! Bezoek dus zeker onze openingsweek van 23 - 28.10.2023 of maak een individuele afspraak om ons te bezoeken!

Onze Böhm partner JVM-Music uit Nederland is tijdens de gehele Böhm openingsweek ook aanwezig ....

Openingsweek van 23-10-2023 t/m 28-10-2023

Dagelijks van 10:00 - 18:00 uur (Zaterdag: 10:00 15:00 uur)

 

Keyswerk Musikelektronik

Sülbecker Str. 20-22

31688 Nienstädt

Duitsland

 


01-09-2023


09-11-2022


04-10-2022

 

Jelle zijn eerste Kerst album “Weihnachten mit SEMPRA”

Alle songs zijn live opgenomen op een Böhm SEMPRA

 

Al deze songs zijn onder ander te beluisteren op:

Amazon Music | Apple Music | Deezer | Spotify | Tidal | YouTube Music |

En op meerdere platformen

 


  24-08-2022

   

  Met trots mogen wij u aankondigen, Jelle zijn eerste nieuwe muziekalbum “Ein bisschen Sonnenschein” met 11 eigen gecomponeerde songs.

  Alle songs zijn live opgenomen op een Böhm SEMPRA

   

  Al deze songs zijn onder ander te beluisteren op:

  Amazon Music | Apple Music | Deezer | Spotify | Tidal | YouTube Music |

  En op meerdere platformen

   


   27-07-2022

    


   08-06-2022

    

   VSP 2.0 Live-Demo met Jelle van Marrum aan de BÖHM

   *** DEEL 1 & 2***

    

   Jelle van Marrum (JVM-Music, Nederland) bezocht Christoph Alexander (Viva Musica) eind april'22 om kennis te maken met de nieuwe VSP SEMPRA PRO 2.0 software voor de BÖHM SEMPRA 2.0 en om spontaan een aantal van de nieuwe VSP-klanken, registraties en stijlen te spelen. We dachten dat u misschien ook wel geïnteresseerd zou zijn en hebben de "VSP Date" opgenomen!

    

   Hier is een korte samenvatting!

   Veel plezier met luisteren en kijken!

    

   Met dank aan Jelle van Marrum!

    

   De VSP 2.0 - een premium software-uitbreiding voor alle Böhm orgels SEMPRA 2.0!

   Nu verkrijgbaar bij uw BÖHM dealer!

    

   Meer demo video's volgen ...

   copyright 6-2022 VIVA MUSICA

    

   www.vivamusica.de (Homepage van de VSP-Software-Manufaktur)

   www.jvm-music.nl (Homepage JVM-Music – Böhm Orgels en Keyboards Nederland)

   www.keyswerk.de (Homepage van de Orgel en Keyboard Manufaktur)

   VSP Pro SEMPRA 2.0

   • 415 VSP SEMPRA PRO 2.0 Sounds naast de Amadeus 2.0 klanken (Soundbanken 85-88 + 110),
   speciale VSP-FX effect instellingen en "art", dynamische of begeleiding eigenschappen

   • Meer dan 400 VSP Pro registraties 2.0 gesorteerd in SEMPRA 3D preset SONG's! Alle VSP-
   registraties zijn herschikt of bewerkt voor de nieuwe 2.0 versie incl. nieuwe functies

   (SempraChord, eventueel karaoke/tekstweergave of integratie van extra uitrustingen)! Meer dan
   100 klankgerelateerde performance-presets als Sound Basics, 256 VSP Style Basic-registraties
   (One Touch Presets), voor het eerst ook 22 titelgerelateerde SONGs met elk 6 presets (132
   registraties)
   • 64 + 8 Bonus VSP-Pro-Styles 2.0, flexibel - gevarieerd - en nu nog gedetailleerder per style met 4
   dynamisch opeenvolgende variaties, intro's, endings, fills, breaks en bridges (2-8 bars!),
   individuele majeur en mineur partituren (!) inclusief vele nieuwe "live" opnames in de Style
   Patterns
   • Alle nieuwe styles en SONG presets maken natuurlijk gebruik van de nieuwe functies, editors en
   verbeteringen van de SEMPRA 2.0 versie, alsmede de nieuwe Amadeus & VSP Pro klanken en de
   PRO drumkits!

   • 59221 VSP Pro SEMPRA 2.0 Volledige versie € 995,00 ❑

    

   • 59222 VSP Pro SEMPRA 2.0 Upgrade voor VSP Pro SEMPRA € 795,00 ❑

          (nu nog verkrijgbaar voor € 695,00 - deze actie is geldig t/m 01-07-2022) 

    

   • 59223 VSP Pro SEMPRA 2.0 Upgrade van vorige versies voor AMADEUS Soundgeneratie € 895,00 ❑

   Stand: 02.04.2022

   Categorie: Instructies en brochures (PDF)

    

   De gebruiksaanwijzing van het VSP Pro SEMPRA-softwarepakket met gedetailleerde beschrijvingen van alle softwarecomponenten en vele tips en songvoorbeelden voor de meegeleverde presets


   02-06-2022

    


   23-05-2022

    

   Nieuw.... Video workshops van Leigh Wilbraham


   09-04-2022

   Maandag 9 mei tot zaterdag 14 mei 2022

   Maandag tot vrijdag 10.00 - 18.00 uur, zaterdag 10.00 - 16.00 uur

   Voorjaarsbeurs in de orgelfabriek van Böhm

    

   Ervaar boeiend nieuws voor de innovatieve SEMPRA generatie:

   • SEMPRA 2.0
   • SEMPRA Arpeggiator App
   • Nieuwe SONG-Registraties van DirkJan Ranzijn en Claus Riepe
   • VSP Pro 2.0
   • Live muziek en workshops met DirkJan Ranzijn, Ditmar Lampe en Claus Riepe

    

   Wij presenteren de grootste orgeltentoonstelling in Noord-Duitsland.
   Alle SEMPRA modellen in verschillende versies klaar om te testen!

   U bent van harte welkom!

    

   Keyswerk Musikelektronik GmbH

   Warbesche Str. 32

   31675 Bückeburg

   Tel: 0049 (0) 5722905088

   E-mail: info@boehm-orgeln.de

   Website: www.keyswerk.de


   19-03-2022

   VSP - de premium software voor uw BÖHM!

   De beste prestaties met één druk op de knop (extra klanken, styles, presets, enz.)! Nu met de gloednieuwe VSP SEMPRA PRO 2.0 voor de SEMPRA 2.0 generatie!
   Veel plezier met luisteren en kijken!

    

   • 415 VSP Klanken
   • 400 Presets (registraties)
   • 256 OTP (One Touch Presets)
   • 22 Titel Presets (registraties)
   • 64 + 8 Extra Styles


   Opmerking over de video:

   U luistert naar live-opnamen rechtstreeks vanaf een smartphone naast het orgel, dus met alle toets-geluiden ;-)

   We wilden u een eerste indruk geven van de nieuwe VSP 2.0 en hebben gewoon wat klanken, presets en styles gespeeld en een paar hints en uitleg toegevoegd (gespeeld door Christoph Alexander op de SEMPRA SE20 2.0).

    

   Leverbaar vanaf april 2022

    

   Voor meer info kunt u contact opnemen met JVM-Music

    


   14-11-2021

   Hierbij een tweetal Kerstshow video’s

   Beide videoreportages zijn gemaakt door Jan Oosting.

   Achtergrondmuziek, Jelle van Marrum – Böhm SEMPRA

   Kerstshow bij Tuinland in Groningen 2021

   Kerstshow Intratuin Duiven 2021


   19-10-2021

   Keyswerk Böhm Orgels & Keyboards levert Böhm SEMPRA SE100 in speciale uitvoering in Oslo (Noorwegen)

   De Böhm SEMPRA SE100 is speciaal op verzoek van de Halse Church uitgevoerd met Hauptwerk Powersystem inclusief met 2 Touch monitoren.

   Klik op de foto's om te vergroten...


   18-10-2021


   17-10-2021


   14-10-2021


   11-10-2021

   SEMPRA 2.0 Brochure 2021 - Alle informatie over SEMPRA 2.0 

    


   04-06-2021

    

   En weer iemand blij gemaakt met een mooie Böhm SEMPRA SE70... Wij wensen Klaas heel veel speelplezier toe met zijn nieuwe aanwinst.

    


   26-05-2021

   Een nieuwe versie van de SEMPRA-handleiding online (V.1.46) Duitstalig en Engelstalig.

    

   Toevoegingen: Alles over gebruikersaccounts, albums & thema's, knop- en controller-toewijzingen.

   https://www.jvm-music.nl/support#downloads


   26-04-2021


   21-03-2021

    

   Bedankt voor 30.000 abonnees op YouTube!
   Binnenkort volgen er meer video’s.

   Vielen Dank für 30.000 YouTube-Abonnenten!
   Weitere Videos werden bald folgen.

   Thanks for 30.000 YouTube subscribers!
   More videos will follow soon.

    

   JVM-Music 


   03-03-2021

    

   En weer een nieuwe BÖHM SEMPRA in Nederland...
   Wij wensen Jaap heel veel speelplezier toe met zijn nieuwe aanwinst. Wij danken Jaap voor zijn vertrouwen in ons. Natuurlijk willen wij ook het BÖHM TEAM bedanken en niet te vergeten DirkJan Ranzijn...

   Meer informatie betreffende BÖHM SEMPRA, klik op onderstaande link:

   Daarom BÖHM...

   Premium Instrumenten voor de hoogste eisen.

   SEMPRA SE 40

   20-02-2021

   Nieuwe video van Jelle van Marrum op zijn nieuwe BÖHM SEMPRA SE70

    

   My Broken Souvenirs

   is een single van Pussycat. Het is afkomstig van hun album Souvenirs. Het was na Mississippi, Georgie en Smile hun vierde top 10-hit. Het nummer was wederom geschreven door Werner Theunissen en werd voorzien van een arrangement door Paul Natte. Het nummer verscheen op hun tweede elpee Souvenirs (1977).

   Het werd wel een hit, maar niet dankzij platenlabel Bovema. Deze promootte meer Lay back in the arms of someone van Smokie in plaats van het binnenlands product. De baas van Bovema EMI corrigeerde dat en Pussycat kreeg uiteindelijk toch een hoge notering.

   Het nummer kent een Deense cover van Grethe Ingmann onder de titel En lille souvenir (1977). Verder verscheen er van Die fidelen Limburger nog een versie onder de titel My Broken Souvenirs - Shadows Are Falling on My Heart (1978). Pussycat bracht zelf in 1977 ook nog een Duitse versie uit op een single met de titel Abschiedssouvenir.

   Bron, wikipedia


   16-02-2021

   Nieuwe video van Claus Riepe

    

   El Condor Pasa: Dit volksliedje uit Peru is een evergreen en natuurlijk het bekendst vanwege de versie door Simon & Garfunkel. Dit is gebaseerd op een originele versie van de band Los Incas. Leo Rojas bracht in 2012 ook een zeer succesvolle, moderne "hit song" versie van de titel uit.Dus hier is mijn versie, door mij gearrangeerd voor de BÖHM SEMPRA SE100.
   Hier, verdeeld over de manualen en het pedaal, spelen 25 parts tegelijk. Het orgel zou nog meer toelaten - dit is uniek!
   Naast de vele andere parts parameters werd uitgebreid gebruik gemaakt van de nieuwe Distance-functie, waarmee de afzonderlijke partijen in de manualen en het pedaal in de diepte van de ruimte kunnen worden gevarieerd.
   Ik heb de Inca fluit aangepast met de Sound-Editor van het orgel voor het arrangement. Sommige geluiden ("bone rattle", monochord enz.) komen uit het Böhm Movie Sound pakket. De stijl is een slechts licht aangepaste fabrieksstijl.

   Veel plezier met El Condor Pasa op de Böhm SEMPRA!


   03-02-2021

    

   Instrumenten met knoppen:

   SEMPRA-keyboards en orgels nu ook met knoptoetsen.

    

   Goed nieuws voor alle accordeonisten die ook keyboard of orgel willen spelen:

   SEMPRA-orgels en keyboards van BÖHM zijn nu ook verkrijgbaar met accordeon toetsen. Afhankelijk van het model zijn verschillende configuraties mogelijk:

    

   Het SEMPRA Keyboard SE10 is uitgerust met een akkoordklavier (links) en een diskantklavier (rechts), naar keuze in C- of B-klavieruitvoering.

    

   De tweemanualige orgelmodellen SE20/40/70 zijn uitgerust met een discantklavier met C- of B-toets op het bovenste manuaal, en het akkoordklavier is ingebouwd op het onderste manuaal. Als alternatief kunnen deze modellen worden uitgerust met een piano uitvoering bovenmanuaal en een akkoord-knoppen klavier in het ondermanuaal.

    

   Verdere informatie over alle uitvoeringen en ook over individuele toepassingen en knopuitvoeringen voor de drie-klaviers orgelmodellen SE60 en SE100 is verkrijgbaar bij JVM-Music (Tel: +31 (0) 652519156), Email: info@jvm-music.nl


   03-01-2021


   21-12-2020


   20-12-2020


   08-12-2020


   JVM-Music volop in het nieuws...

    

   12-10-2020

   Bedankt voor 25.000 abonnees op YouTube! Binnenkort volgen er meer video’s.

   Vielen Dank für 25.000 YouTube-Abonnenten! Weitere Videos werden bald folgen.

   Thanks for 25.000 YouTube subscribers! More videos will follow soon.

    


   15-09-2020

   Zondag 20 september 2020 is JVM-Music weer te bewonderen in het televisieprogramma ‘Holland van Boven’ bij SBS6.

   Rond 15:00 wordt het programma uitgezonden.
   De daarop volgende zaterdag wordt de herhaling rond 13:00 uitgezonden.

   Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij u (lang en kort) van te voren de digitale tv-gids te raadplegen voor de meest actuele tijd van uitzenden.


   07-09-2020

   Jelle van Marrum in het programma "Hjoed bij Omrop Fryslân - 7 september 2020"

    

   Bron, Omrop Fryslân

    

   Jelle van Marrum live in gesprek met Omrop Fryslân in het radio programma

   "De middei fan Fryslân"

    

   Diana de Groot - Omrop Fryslân in gesprek met Jelle van Marrum...

    

   Bron, Omrop Fryslân

   Menamer orgelspeler heeft miljoenen views op YouTube: "Mensen worden er blij van" 

    

   07 sep 2020 - 14:49

   Het begon als een grap, maar intussen is die grap uit de hand gelopen. Als je het presteert om met je eigen compositie op YouTube 4,7 miljoen views te krijgen, dan moet dat wel wat bijzonders zijn. Het gaat om muziek van Jelle van Marrum (53) dat over de hele wereld bekeken wordt.

    

   Het idee kwam van een familielid van Jelle, die had gezegd dat hij wel een YouTube-kanaal kon beginnen. "Toen heb ik uitgezocht hoe dat werkt, en dacht 'dat moet ik maar proberen'. Ik heb dat gedaan, en de volgende dag had ik mijn eerste euro al binnen!" Dat was natuurlijk mooi, maar uiteindelijk gaat het Jelle niet om het geld, maar om de muziek. "Je maakt er toch wel heel veel mensen blij mee."

   "Als je kijkt naar de muziekwereld, dan zijn het vooral keyboards, die hebben het gewonnen van de orgels. Bij keyboards gaat ook alles wat automatischer met begeleiding." Het opnemen van de video's doet Van Marrum zelf. "Ik neem het met mijn iPhone op en stream dat dan naar mijn laptop toe." De video's worden nog wel met wat mooie plaatjes bewerkt, maar meer niet.

   Wereldbekend

   De Menamer heeft 71 video's op YouTube staan, en die hebben in totaal 17 miljoen views. "Over de hele wereld luisteren ze naar mijn muziek. Ik heb een fan, zij is kunstenares uit Polen, zij heeft een kunstwerk gemaakt over mijn muziek."

   De meeste mensen luisteren in Duitsland, Polen en Nederland, maar ook mensen uit China bekijken de video's. Die laten ook berichtjes achter in het Chinees, en die beantwoord Van Marrum dan ook met de help van Google Translate. "Dat is soms ook wel een dagtaak."

   Van Marrum houdt vooral van romantische muziek, maar speelt ook wel kerk of meditatiemuziek. "Het is maar net wat er in mij opkomt." Zelf techno kan op het orgel gespeeld worden. Toch zal hij dat niet veel in zijn video's spelen, want hij, en ook zijn volgers, vinden vooral de romantische muziek mooi.

    

   Bron, Omrop Fryslân

    

   Datum van uitzending: Maandag 7 september 2020 vanaf 13.00 uur.

   Interview Jelle van Marrum met Diana de Groot

   In De middei fan Fryslân gaan Eric Ennema en Diana de Groot elke middag afwisselend op zoek naar interessante verhalen in Fryslân. Van Friezen die naar studio 4 komen tot een telefoontje met een luisteraar die iets interessants meemaakt. Elke week wordt er een klein contact gemaakt met de vaste vrienden van de show.

   Jelle in gesprek met Diana de Groot - Bron, Omrop Fryslân


   21-08-2020

   Nieuw... Videoclip van DirkJan Ranzijn met zijn eigen nummer...

   Happy Amsterdam Reggae

    

   DirkJan zou het erg waarderen als u stemt op zijn nieuwe videoclip, dan maakt hij kans dat de clip op de verzoekparade van TV Oranje komt. 

   TV Oranje is o.a. via Ziggo op kanaal 609 te zien.

   Via onderstaande link kunt u stemmen.


   03-08-2020

   Jelle van Marrum heeft weer een aantal eigen composities gemaakt op de Böhm SEMPRA, deze zijn te bewonderen via het YouTube Kanaal van JVM-Music.

   Alle nummers zijn live opgenomen, dus geen Wave, Mp3 of Midifile tracks.

    

   Creativiteit kan zo eenvoudig zijn...

   Innovatieve Böhm orgels en keyboards

   ALLEEN ECHTE INNOVATIE CREËERT HET BESTE VOOR UW MUZIEK


   Nu verkrijgbaar !!

   Het nieuwe Album 'Welcome to Sempra' van DirkJan Ranzijn

   DirkJan is één van Europa's meest succesvolle showtoetsenisten met een glansrijke internationale carrière  van meer dan 30 jaar. 

    

   U kunt deze CD bestellen DirkJan Ranzijn door eenvoudig op de foto te klikken... Ps, hiermee verlaat u onze website

   Beste muziekvrienden!

   Natuurlijk laten de huidige beperkingen en onzekerheden rond de corona-situatie ons en onze klanten niet ongedeerd. Ook wij moeten alle evenementen tot nader order opschorten of uitstellen.

   We zijn er nog steeds voor u in deze moeilijke tijd. Bel ons of neem contact met ons op via e-mail op info@jvm-music.nl of telefonisch op 0031-(0)652519156 voor alle vragen over Böhm-orgels en keyboards.

   Gebruik de tijd en maak muziek met een orgel of keyboard van BÖHM - het beste wat er met je muziek kan gebeuren! En blijf gezond!

   We horen graag van je


   Exclusieve video's & Mp3's

   Jelle van Marrum

   De Patreon-site toont regelmatig nieuwe, exclusieve video's / Mp3's van JVM-Music die permanent beschikbaar zijn voor alle abonnees vanaf €5,-

   Een klik op de foto leidt direct naar de JVM-Music - Patreon-pagina


   Creativiteit kan zo eenvoudig zijn...

   Innovatieve Böhm orgels en keyboards

   ALLEEN ECHTE INNOVATIE CREËERT HET BESTE VOOR UW MUZIEK