Welkom » Böhm Artiesten

Böhm artiesten...


Jelle van Marrum 02-03-1967, is een geboren Fries in hart en nieren en speelt al vanaf mijn zesde jaar orgel en keyboard. In de loop der jaren heeft hij op verschillende orgels en keyboards van verschillende merken gespeeld. Zijn grote voorkeur gaat uit naar de Böhm SEMPRA, dit instrument past perfect bij zijn muzikaliteit met zijn grenzeloze mogelijkheden en perfecte klank. En niet onbelangrijk, achter hem staat een geweldig Böhm-team. Ondertussen is hij geen onbekende in de muziekwereld, zo was hij samen met Jutta van Marrum (Directeur JVM-Music) onlangs te zien in het Tv-Programma "Holland van Boven" bij SBS6.


Exclusieve video's & Mp3's 

Jelle van Marrum

De Patreon-site toont regelmatig nieuwe, exclusieve video's van JVM-Music die permanent beschikbaar zijn voor alle abonnees vanaf €5,-

Een klik op de foto leidt direct naar de JVM-Music - Patreon-pagina


DirkJan Ranzijn
DirkJan Ranzijn, 33 jaar in muziek- en showbusiness!
 
Met 25 solo cd albums, 6 dvd's, internationale concert tournee's en talloze televisieoptredens in binnen- en buitenland is DirkJan Ranzijn een van de meest succesvolste instrumentalisten van Europa.
DirkJan's carrière begon in 1985, in het welbekende ' bruiloften en partijen' circuit.
In 1989 kwam DirkJan's eerste solo CD uit en begin jaren 90 begon hij zich toe te leggen op het geven van echte concerten. 
N.a.v. de CD 'My Musical Dreams' werd DirkJan uitgenodigd voor een gesprek met de directie van het bekende Duitse orgel/keyboard merk Böhm. DirkJan bleek al jaren op het verlanglijstje te staan van deze Keyboardgigant. Er werd een contract getekend en vanaf 1996 speelt DirkJan voor deze firma talloze concerten in binnen- en buitenland, waarvan de laatste 15 jaar intensief in Engeland.
In Denemarken kwam DirkJan's grote doorbraak in 2012.
Hij werd uitgenodigd door TV2 om op te treden in het populaire televisieprogramma 'Natholdet'. N.a.v. dit tv-optreden kreeg DirkJan boekingen op het beroemde Ringsted Pop- en Rock Festival en het beroemde Dansktoppen Festival. Op deze festivals verzorgde DirkJan optredens voor duizenden enthousiaste fans.
 
De populariteit van DirkJan en z'n instrumentale muziek bleef groeien. Optredens en concerten in Nederland, Belgie, Duitsland, Polen, Denemarken, Wales, Engeland, Schotland, Zwitserland en Italie volgden elkaar snel op.
 
Bij het Nederlandse publiek brak DirkJan door tijdens zijn optredens in de ' Jopie Parlevliet Show' van RTL4, alwaar hij fungeerde als het vaste huisorkest tijdens de 6 zaterdagavond tv shows.
2018 gaat ook een prima jaar worden, met optredens voor zowel Nederlandse als Deense televisie, het uitkomen van een nieuwe Live DVD, en talloze concerten en optredens over heel Europa.
 

Claus Riepe

Muziek met passie:

Claus Riepe op de BÖHM SEMPRA

Vanaf 1984 speelde Claus met zijn orgel in een band. Later, als solo-entertainer, werd hij geënthousiasmeerd op zowel privéfeesten als openbare evenementen. Naast het orgel experimenteerde hij al vroeg in de studio met MIDI-technologie en synthesizers.Zijn bijzondere liefde waren altijd de orgels en keyboards van de traditionele Duitse fabrikant BÖHM geweest. Deze instrumenten passen perfect bij zijn muzikaliteit met hun grenzeloze mogelijkheden en perfecte klank. 

Claus Riepe werkt al jaren als muzikant, muziekadviseur en productspecialist voor de orgelbouwer Keyswerk/Böhm en gebruikt de Böhm-instrumenten in zijn liveoptredens.

Sinds 2005 heeft Claus Riepe van zijn passie voor het orgel zijn beroep gemaakt. Als hoofdredacteur van het gerenommeerde orgel-, klavier- en digitale pianomagazine OKEY informeert hij klavierliefhebbers over de hele wereld 6 keer per jaar over het laatste nieuws, trends en gebeurtenissen.

Claus Riepe is ook zeer succesvol op YouTube. Zijn kanaal (www.youtube.com/user/Emporio600) is al door meer dan 13 miljoen fans van over de hele wereld bezocht, waardoor het een van de meest succesvolle Elektronisch orgel kanalen op het videoplatform is. 

Ondanks zijn vele taken en verplichtingen in de klavierbranche vindt Claus Riepe altijd tijd om zijn publiek te betoveren met de Böhm SEMPRA-instrumenten. Zijn individuele muzikale en tonale signatuur en zijn vermogen om de vele mogelijkheden van deze instrumenten op een fascinerend creatieve manier te gebruiken is onmiskenbaar.


Alfred J. Brettnacher

Mijn naam is Alfred Brettnacher. Ik ben geboren in 1968 in Merzig, een klein stadje in West-Duitsland, vlakbij de grens met Frankrijk en Luxemburg. Ik ben gescheiden en heb drie kinderen. Na mijn stage als informaticamedewerker heb ik zowel in niet-leidinggevende functies als in management bij bekende nationale en internationale bedrijven in de IT-sector gewerkt.
In mijn vroege jeugd kreeg ik privélessen op mijn hoofdinstrument, het elektronische concertorgel en op de piano. Aan deze twee instrumenten zijn de gitaar, de elektrische bas en de drums de laatste jaren toegevoegd. Ik heb ook gewerkt als geluidstechnicus en als arrangeur en muziekproducent bij mijn eigen platenlabel. Meer informatie vindt u op "Concert- en dansmuziek".

 


Hady Wolf

Hady Wolff

Al op 4-jarige leeftijd maakt hij zijn eerste try-out op de piano met zijn grootvader. Op 8 jarige leeftijd begon het serieus te worden. Hij kreeg officieel pianolessen en mocht voor de eerste keer het pijporgel bespelen. Later studeerde hij aan de Academie voor muziek en theater in Hannover. Door zijn ongelofelijke muzikaliteit is Hady Wolff een legende geworden zowel op orgel en piano. Niet voor niets heeft Hady tijdens zijn lange muzikale leven ontelbare tours over de hele wereld gemaakt. 


Ady Zehnpfennig

Ady Zehnpfennig, die vanaf zijn tiende accordeonlessen kreeg, richtte halverwege de jaren zestig een combo op waarin hij elektronisch orgel bespeelde. Aan het einde van de jaren zestig rondde hij zijn opleiding af als muziekdealer in Keulen. Aanvankelijk werkte hij aan een Farfisa-orgel, hij werkte vanaf 1970 met Dr. Ing. Böhm, voor wie hij Dr. Böhm-orgels presenteerde bij presentaties en concerten en demorecords opnam. Ady werd bekend met ongeveer veertig albums, waarvan het merendeel werd gepubliceerd tussen 1975 en eind jaren '80 en die hij sinds 1980 bewerkte  in zijn eigen opnamestudio zelf. Zehnpfennig, die ook instrumenten bespeelde voor fabrikant Wersi, trad ook tijdelijk op onder de pseudoniemen Andy Dimes (dubbeltje = US-10 cent-munt), vergelijkbaar met zijn naam. Momenteel runt Ady Zehnpfennig een muziekproductiebedrijf in Bad Münstereifel.


Harald Herchenbach is geboren op 05.05.1956 en heeft sinds 1965 ongeveer 3 jaar accordeon les gehad bij een gepensioneerde als mentor.

In 1973 bouwde hij samen met zijn vader zijn eerste orgel, een Böhm Cntl, en leerde hij zichzelf het orgel te bespelen.

In 1978 stapte hij over op een Wersi Orion en bouwde hij zelf een hele reeks andere Wersi-orgels van verschillende generaties en bespeelde ze als hobby-muzikant. In 1980 richtte hij een kleine amateur dansband op waarmee hij zijn publiek meer dan 30 jaar lang in vervoering bracht bij talloze optredens en evenementen, voornamelijk in NRW.

In 2012 keerde hij, mede door de herstructurering van Wersi, terug naar zijn roots Böhm, waar hij vervolgens een Böhm Overture M3 kocht, die vervolgens in 2017 werd omgebouwd tot SEMPRA.

Hij heeft tot op de dag van vandaag geen spijt van deze beslissing. Integendeel...

Sinds hij in 2019 met pensioen ging, heeft hij met veel succes zijn Youtube-Kanaal opgebouwd, waar hij nu de fantastische mogelijkheden van zijn Böhm Sempra-orgel in vele video's laat zien.


Mark Whale

Mark Whale

In Memoriam 31.03.1965 - 30.04.2018

 

Mark's muzikaliteit was een klasse apart, en met zijn ongelooflijke vermogen speelde hij de harten van duizenden fans over de hele wereld. We zijn er trots op dat we al meer dan 10 jaar zo intensief en vruchtbaar met deze uitzonderlijke artiest konden samenwerken. Zijn concerten en presentaties waren absolute hoogtepunten en met zijn muzikaal inzicht heeft hij het speciale geluid van onze instrumenten aanzienlijk beïnvloed. We zullen Mark's toewijding aan het merk Böhm en zijn hartelijkheid van samenwerking nooit vergeten. De herinnering aan hem zal stevig in onze harten verblijven.

Beste Mark, we zeggen bedankt voor alles wat je ons en je orgelvrienden over de hele wereld hebt gegeven met je muziek!

Uw BÖHM-team


Mark Shakespeare

Mark Shakespeare

In Memoriam 21.08.1963 - 28.09.1996

 

Mark Jason Kevyn Shakespeare werd geboren op 21 augustus in Wardle, Lancashire. Op zesjarige leeftijd begon hij met pianolessen bij Mary Price aan de Avonica Music School. Op de leeftijd van 12 jaar had hij pianolessen in theorie en praktijk. Op elfjarige leeftijd maakte Mark Shakespeare kennis met het klassieke kerkorgel, Mark had zijn ware passie gevonden.