Welkom » Böhm Artiesten

Hallo, ik zal me eerst voorstellen.

 

Ik ben Jelle van Marrum, geboren Fries (02-03-1967). Ik houd van eerlijkheid en oprechtheid. Van huis uit is mij bij gebracht dat waar je dat kunt, je een ander helpt. Vanaf mijn 6e levensjaar ben ik al bezeten van het elektronisch orgel. Later kwamen daar de piano en het keyboard bij. Ik heb nooit muzieklessen gevolgd, ben namelijk een autodidact. Het elektronisch orgel heeft altijd mijn voorkeur genoten. Vele merken en modellen hebben bij ons in de kamer gestaan.

Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met het orgelsound van Klaus Wunderlich. Dat was voor mij ook het moment dat ik viel voor de Wersi Helios. Na de Helios heb ik van elke serie wel een model gehad, zoals een Galaxis, een Delta, een Atlantis, een Scala tot en met een OAX. 

De laatste jaren bemerkte ik dat ik minder plezier in mijn hobby kreeg, Ik kreeg het gevoel dat kernwaarden beschadigd raakten. Ik had al kennis gemaakt met het Böhm orgel. Nadat ik mij in het merk had verdiept, merkte ik dat ik daar vond wat ik zocht. Na enkele keren te hebben gesproken met de mensen van Böhm Duitsland, heb ik met mijn vrouw besloten JVM-Music te starten. Sinds enige tijd zijn wij voor Nederland een verkooppunt voor Böhm. Momenteel ben ik bezig alles te weten te komen van Böhm en de volledige bediening van een Böhm orgel onder de knie te krijgen, maar met de nieuwe Böhm SEMPRA-modellen is dat goed te doen. Heb ondertussen al wat registraties gemaakt en een aantal nummers opgenomen waaronder een eigen compositie (Love Without Limits) die u kunt zien op mijn eigen YouTube-kanaal “Jelle van Marrum”.

 


Bernd Wurzenrainer

Bernd Wurzenrainer werd geboren op 23 juni 1966 in Mannheim / Duitsland. In zijn vroege jeugd was hij erg enthousiast over muziek, zodat hij in de jaren zeventig al snel enthousiast werd over het bloeiende elektronische orgel. Hij maakte dit instrument tot een instrument van zijn keuze, waarop hij naast de piano vele jaren professionele muzieklessen kreeg. Naast muziek is Bernd Wurzenrainer erg geïnteresseerd in technologie en besloot hij in de jaren tachtig het beroep van elektromechanica te leren. Naast zijn beroepsopleiding, was hij vroeg als demonstrateur voor verschillende fabrikanten van elektronische orgels en keyboards actief, onder ander voor het voormalige bedrijf Dr. Böhm - Elektronische orgels in zelfgemaakt systeem uit Minden / Westfalen.

In de jaren negentig heeft Bernd Wurzenrainer zijn hobby omgezet in een carrière en overgestapt naar distributeurs van gerenommeerde fabrikanten van elektronische orgels en toetsinstrumenten (tien jaar in de jaren 1990 voornamelijk voor TECHNICS muziekinstrumenten) waar hij werkte als productspecialist en demonstrator, en waar hij een belangrijke rol speelde bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Daarnaast heeft Bernd Wurzenrainer zijn interesse in het theaterpijporgel en het legendarische Hammond-orgel in deze jaren verdiept, waaraan hij tot op de dag van vandaag trouw is gebleven. Met het begin van het nieuwe millennium werd Bernd Wurzenrainer zelfstandige als freelance musicus en muziekleraar en werkte hij als een muzikale consultant en freelancer voor een aantal bekende fabrikanten van elektronische toetsinstrumenten in de muziekinstrumentenindustrie.

Tegenwoordig werkt Bernd Wurzenrainer voltijds in de gezondheidssector / sociale dienst, waar zijn muzikale vaardigheden als pianist en organist ook worden benut als een metgezel voor een koor.

Als freelancer speelt en demonstreert hij de BÖHM-orgels van de Duitse fabrikant KEYSWERK en werkt hij ook nauw samen aan de ontwikkeling en softwareprogrammering van hun producten en instrumenten. Particulier, natuurlijk, is hij trouw gebleven aan het elektronische orgel en besteedt hij zijn vrije tijd aan de muziek en het technisch restaureren van bepaalde instrumenten, zoals het legendarische Hammond-orgel of de oude, analoge elektronische orgels van Dr. Bohm.

 


DirkJan Ranzijn
DirkJan Ranzijn, 33 jaar in muziek- en showbusiness!
 
Met 25 solo cd albums, 6 dvd's, internationale concert tournee's en talloze televisieoptredens in binnen- en buitenland is DirkJan Ranzijn een van de meest succesvolste instrumentalisten van Europa.
DirkJan's carrière begon in 1985, in het welbekende ' bruiloften en partijen' circuit.
In 1989 kwam DirkJan's eerste solo CD uit en begin jaren 90 begon hij zich toe te leggen op het geven van echte concerten. 
N.a.v. de CD 'My Musical Dreams' werd DirkJan uitgenodigd voor een gesprek met de directie van het bekende Duitse orgel/keyboard merk Böhm. DirkJan bleek al jaren op het verlanglijstje te staan van deze Keyboardgigant. Er werd een contract getekend en vanaf 1996 speelt DirkJan voor deze firma talloze concerten in binnen- en buitenland, waarvan de laatste 15 jaar intensief in Engeland.
In Denemarken kwam DirkJan's grote doorbraak in 2012.
Hij werd uitgenodigd door TV2 om op te treden in het populaire televisieprogramma 'Natholdet'. N.a.v. dit tv-optreden kreeg DirkJan boekingen op het beroemde Ringsted Pop- en Rock Festival en het beroemde Dansktoppen Festival. Op deze festivals verzorgde DirkJan optredens voor duizenden enthousiaste fans.
 
De populariteit van DirkJan en z'n instrumentale muziek bleef groeien. Optredens en concerten in Nederland, Belgie, Duitsland, Polen, Denemarken, Wales, Engeland, Schotland, Zwitserland en Italie volgden elkaar snel op.
 
Bij het Nederlandse publiek brak DirkJan door tijdens zijn optredens in de ' Jopie Parlevliet Show' van RTL4, alwaar hij fungeerde als het vaste huisorkest tijdens de 6 zaterdagavond tv shows.
2018 gaat ook een prima jaar worden, met optredens voor zowel Nederlandse als Deense televisie, het uitkomen van een nieuwe Live DVD, en talloze concerten en optredens over heel Europa.
 

Claus Riepe

Claus Riepe, werkt als Chef-redacteur bij Mautner Medien (OKEY het Duitstalige vakblad voor Orgel, Keyboard en Piano). Tevens is Claus een vraagbaak betreffende Böhm Orgels en Keyboards, U kunt het zo gek niet bedenken of hij heeft een antwoord op al uw Böhm vragen.

 


Alfred J. Brettnacher

Mijn naam is Alfred Brettnacher. Ik ben geboren in 1968 in Merzig, een klein stadje in West-Duitsland, vlakbij de grens met Frankrijk en Luxemburg. Ik ben gescheiden en heb drie kinderen. Na mijn stage als informaticamedewerker heb ik zowel in niet-leidinggevende functies als in management bij bekende nationale en internationale bedrijven in de IT-sector gewerkt.
In mijn vroege jeugd kreeg ik privélessen op mijn hoofdinstrument, het elektronische concertorgel en op de piano. Aan deze twee instrumenten zijn de gitaar, de elektrische bas en de drums de laatste jaren toegevoegd. Ik heb ook gewerkt als geluidstechnicus en als arrangeur en muziekproducent bij mijn eigen platenlabel. Meer informatie vindt u op "Concert- en dansmuziek".

 


Hady Wolf

Hady Wolff

Al op 4-jarige leeftijd maakt hij zijn eerste try-out op de piano met zijn grootvader. Op 8 jarige leeftijd begon het serieus te worden. Hij kreeg officieel pianolessen en mocht voor de eerste keer het pijporgel bespelen. Later studeerde hij aan de Academie voor muziek en theater in Hannover. Door zijn ongelofelijke muzikaliteit is Hady Wolff een legende geworden zowel op orgel en piano. Niet voor niets heeft Hady tijdens zijn lange muzikale leven ontelbare tours over de hele wereld gemaakt. 


Ady Zehnpfennig

Ady Zehnpfennig, die vanaf zijn tiende accordeonlessen kreeg, richtte halverwege de jaren zestig een combo op waarin hij elektronisch orgel bespeelde. Aan het einde van de jaren zestig rondde hij zijn opleiding af als muziekdealer in Keulen. Aanvankelijk werkte hij aan een Farfisa-orgel, hij werkte vanaf 1970 met Dr. Ing. Böhm, voor wie hij Dr. Böhm-orgels presenteerde bij presentaties en concerten en demorecords opnam. Ady werd bekend met ongeveer veertig albums, waarvan het merendeel werd gepubliceerd tussen 1975 en eind jaren '80 en die hij sinds 1980 bewerkte  in zijn eigen opnamestudio zelf. Zehnpfennig, die ook instrumenten bespeelde voor fabrikant Wersi, trad ook tijdelijk op onder de pseudoniemen Andy Dimes (dubbeltje = US-10 cent-munt), vergelijkbaar met zijn naam. Momenteel runt Ady Zehnpfennig een muziekproductiebedrijf in Bad Münstereifel.


Harald Herchenbach werd geboren op 05.05.1956 en kreeg vanaf 1965 les van een gepensioneerde accordeon leraar. In 1973 bouwde hij zijn eerste orgel, een Böhm Cntl.

Daarnaast leerde hij zichzelf het orgel spelen met autodidactiek. In 1978 stapte hij over naar een Wersi Orion en bouwde een hele reeks andere Wersi-orgels van verschillende generaties en speelde er als een hobby muzikant op.

In 2012 ging hij weer terug naar Böhm met een ouverture M3, die vervolgens in 2017 werd omgebouwd naar SEMPRA.

De reacties op zijn eerste video waren overweldigend voor een hobbyist. Bernd Wurzenrainer heeft hem opgenomen in de top van Böhm toporganisten. We hopen in de toekomst meer van hem te horen en te zien.


Mark Whale

Mark Whale

In Memoriam 31.03.1965 - 30.04.2018

 

Mark's muzikaliteit was een klasse apart, en met zijn ongelooflijke vermogen speelde hij de harten van duizenden fans over de hele wereld. We zijn er trots op dat we al meer dan 10 jaar zo intensief en vruchtbaar met deze uitzonderlijke artiest konden samenwerken. Zijn concerten en presentaties waren absolute hoogtepunten en met zijn muzikaal inzicht heeft hij het speciale geluid van onze instrumenten aanzienlijk beïnvloed. We zullen Mark's toewijding aan het merk Böhm en zijn hartelijkheid van samenwerking nooit vergeten. De herinnering aan hem zal stevig in onze harten verblijven.

Beste Mark, we zeggen bedankt voor alles wat je ons en je orgelvrienden over de hele wereld hebt gegeven met je muziek!

Uw BÖHM-team


Mark Shakespeare

Mark Shakespeare

In Memoriam 21.08.1963 - 28.09.1996

 

Mark Jason Kevyn Shakespeare werd geboren op 21 augustus in Wardle, Lancashire. Op zesjarige leeftijd begon hij met pianolessen bij Mary Price aan de Avonica Music School. Op de leeftijd van 12 jaar had hij pianolessen in theorie en praktijk. Op elfjarige leeftijd maakte Mark Shakespeare kennis met het klassieke kerkorgel, Mark had zijn ware passie gevonden.