Böhm artiesten...


DirkJan Ranzijn, 33 jaar in muziek- en showbusiness!
 
Met 25 solo cd albums, 6 dvd's, internationale concert tournee's en talloze televisieoptredens in binnen- en buitenland is DirkJan Ranzijn een van de meest succesvolste instrumentalisten van Europa.
DirkJan's carrière begon in 1985, in het welbekende ' bruiloften en partijen' circuit.
In 1989 kwam DirkJan's eerste solo CD uit en begin jaren 90 begon hij zich toe te leggen op het geven van echte concerten. 
 
N.a.v. de CD 'My Musical Dreams' werd DirkJan uitgenodigd voor een gesprek met de directie van het bekende Duitse orgel/keyboard merk Böhm. DirkJan bleek al jaren op het verlanglijstje te staan van deze Keyboardgigant. Er werd een contract getekend en vanaf 1996 speelt DirkJan voor deze firma talloze concerten in binnen- en buitenland, waarvan de laatste 15 jaar intensief in Engeland.
In Denemarken kwam DirkJan's grote doorbraak in 2012.
Hij werd uitgenodigd door TV2 om op te treden in het populaire televisieprogramma 'Natholdet'. N.a.v. dit tv-optreden kreeg DirkJan boekingen op het beroemde Ringsted Pop- en Rock Festival en het beroemde Dansktoppen Festival. Op deze festivals verzorgde DirkJan optredens voor duizenden enthousiaste fans.
 
De populariteit van DirkJan en z'n instrumentale muziek bleef groeien. Optredens en concerten in Nederland, Belgie, Duitsland, Polen, Denemarken, Wales, Engeland, Schotland, Zwitserland en Italie volgden elkaar snel op.
 
Bij het Nederlandse publiek brak DirkJan door tijdens zijn optredens in de ' Jopie Parlevliet Show' van RTL4, alwaar hij fungeerde als het vaste huisorkest tijdens de 6 zaterdagavond tv shows.
2018 gaat ook een prima jaar worden, met optredens voor zowel Nederlandse als Deense televisie, het uitkomen van een nieuwe Live DVD, en talloze concerten en optredens over heel Europa.

Muziek met passie:

Claus Riepe op de BÖHM SEMPRA

Vanaf 1984 speelde Claus met zijn orgel in een band. Later, als solo-entertainer, werd hij geënthousiasmeerd op zowel privéfeesten als openbare evenementen. Naast het orgel experimenteerde hij al vroeg in de studio met MIDI-technologie en synthesizers.Zijn bijzondere liefde waren altijd de orgels en keyboards van de traditionele Duitse fabrikant BÖHM geweest. Deze instrumenten passen perfect bij zijn muzikaliteit met hun grenzeloze mogelijkheden en perfecte klank. 

Claus Riepe werkt al jaren als muzikant, muziekadviseur en productspecialist voor de orgelbouwer Keyswerk/Böhm en gebruikt de Böhm-instrumenten in zijn liveoptredens.

Sinds 2005 heeft Claus Riepe van zijn passie voor het orgel zijn beroep gemaakt. Als hoofdredacteur van het gerenommeerde orgel-, klavier- en digitale pianomagazine OKEY informeert hij klavierliefhebbers over de hele wereld 6 keer per jaar over het laatste nieuws, trends en gebeurtenissen.

Claus Riepe is ook zeer succesvol op YouTube. Zijn kanaal (www.youtube.com/user/Emporio600) is al door meer dan 13 miljoen fans van over de hele wereld bezocht, waardoor het een van de meest succesvolle Elektronisch orgel kanalen op het videoplatform is. 

Ondanks zijn vele taken en verplichtingen in de klavierbranche vindt Claus Riepe altijd tijd om zijn publiek te betoveren met de Böhm SEMPRA-instrumenten. Zijn individuele muzikale en tonale signatuur en zijn vermogen om de vele mogelijkheden van deze instrumenten op een fascinerend creatieve manier te gebruiken is onmiskenbaar.


Peter Graf

De toporganist uit Zwitserland is al tientallen jaren verbonden aan het Böhm-orgel. Hij schittert in concerten met zijn speciale stijl, maar ook in vele productdemo's, waar hij de SEMPRA-instrumenten perfect in scène zet met zijn gevoelige registraties en arrangementen.
Zijn instrument: een speciaal voor hem gemaakte SEMPRA SE60 met een fraaie effectafwerking. Ervaar Peter Graf zelf tijdens een van zijn talrijke optredens voor onze Zwitserse distributiepartner Musicreativ.


Anthony Lomas

In het "orgelbolwerk" van Engeland is hij een van de meest vooraanstaande organisten. Maar Anthony heeft ook op het continent al een grote schare fans gewonnen. Zijn rolmodel is de onvergetelijke Mark Shakespeare, en net als hij slaagt Anthony erin zijn BÖHM-orgel in al zijn klankfacetten te laten klinken.

Het is indrukwekkend hoe speels en creatief hij omgaat met de vrijwel onbeperkte mogelijkheden van zijn BÖHM Emporio en er fantastische live-arrangementen uit tovert.


Claire Baluci

Zij is niet alleen een gerenommeerd wetenschapper in haar vaderland Malta, maar bovenal een gepassioneerd en wijd en zijd bekend musicus. Of het nu gaat om concerten, grote gala's onder beschermheerschap van de Maltese regering of in haar talrijke televisieoptredens - Claire is een ster in Malta en heeft ook gastoptredens gedaan in Italië en andere landen in de regio en zelfs in Australië met haar BÖHM-orgel.

Claire choreografeert altijd indrukwekkende shows met dansers, zangers, licht en laser. Claire Baluci live meemaken is een bijzondere ervaring!


Foto: Prisma Donna

Jelle van Marrum 02-03-1967, is een geboren Fries in hart en nieren en speelt al vanaf zijn zesde jaar orgel en keyboard. In de loop der jaren heeft hij op verschillende orgels en keyboards van verschillende merken gespeeld. Zijn grote voorkeur gaat uit naar de Böhm SEMPRA, dit instrument past perfect bij zijn muzikaliteit met zijn grenzeloze mogelijkheden en perfecte klank. En niet onbelangrijk, achter hem staat een geweldig Böhm-team. Ondertussen is hij geen onbekende in de muziekwereld, zo was hij samen met Jutta van Marrum (Directeur JVM-Music) onlangs te zien in het Tv-Programma "Holland van Boven" bij SBS6.


Exclusieve video's & Mp3's 

Jelle van Marrum

De Patreon-site toont regelmatig nieuwe, exclusieve video's van JVM-Music die permanent beschikbaar zijn voor alle abonnees vanaf €5,-

Een klik op de foto leidt direct naar de JVM-Music - Patreon-pagina


Mark Whale

Mark Whale

In Memoriam 31.03.1965 - 30.04.2018

 

Mark's muzikaliteit was een klasse apart, en met zijn ongelooflijke vermogen speelde hij de harten van duizenden fans over de hele wereld. We zijn er trots op dat we al meer dan 10 jaar zo intensief en vruchtbaar met deze uitzonderlijke artiest konden samenwerken. Zijn concerten en presentaties waren absolute hoogtepunten en met zijn muzikaal inzicht heeft hij het speciale geluid van onze instrumenten aanzienlijk beïnvloed. We zullen Mark's toewijding aan het merk Böhm en zijn hartelijkheid van samenwerking nooit vergeten. De herinnering aan hem zal stevig in onze harten verblijven.

Beste Mark, we zeggen bedankt voor alles wat je ons en je orgelvrienden over de hele wereld hebt gegeven met je muziek!

Uw BÖHM-team

 


Mark Shakespeare

Mark Shakespeare

In Memoriam 21.08.1963 - 28.09.1996

 

Mark Jason Kevyn Shakespeare werd geboren op 21 augustus in Wardle, Lancashire. Op zesjarige leeftijd begon hij met pianolessen bij Mary Price aan de Avonica Music School. Op de leeftijd van 12 jaar had hij pianolessen in theorie en praktijk. Op elfjarige leeftijd maakte Mark Shakespeare kennis met het klassieke kerkorgel, Mark had zijn ware passie gevonden.