Video's Claus Riepe...


Claus Riepe aan de BÖHM SEMPRA

Claus Riepe, geboren in 1968, was al op jonge leeftijd gefascineerd door muziek. Op 11-jarige leeftijd vervulden zijn ouders eindelijk zijn vurige wens voor een eigen instrument - een orgel natuurlijk. Vanaf dat moment kreeg hij een degelijke muzikale opleiding over meerdere jaren. Vanaf 1984 is Claus met zijn orgel in een band opgenomen. Later, als solo-entertainer, werd hij geënthousiasmeerd op zowel privé feesten als openbare evenementen.


El Condor Pasa: Dit volksliedje uit Peru is een evergreen en natuurlijk het bekendst vanwege de versie door Simon & Garfunkel. Dit is gebaseerd op een originele versie van de band Los Incas. Leo Rojas bracht in 2012 ook een zeer succesvolle, moderne "hit song" versie van de titel uit.Dus hier is mijn versie, door mij gearrangeerd voor de BÖHM SEMPRA SE100.
Hier, verdeeld over de manualen en het pedaal, spelen 25 parts tegelijk. Het orgel zou nog meer toelaten - dit is uniek!
Naast de vele andere parts parameters werd uitgebreid gebruik gemaakt van de nieuwe Distance-functie, waarmee de afzonderlijke partijen in de manualen en het pedaal in de diepte van de ruimte kunnen worden gevarieerd.
Ik heb de Inca fluit aangepast met de Sound-Editor van het orgel voor het arrangement. Sommige geluiden ("bone rattle", monochord enz.) komen uit het Böhm Movie Sound pakket. De stijl is een slechts licht aangepaste fabrieksstijl.

Veel plezier met El Condor Pasa op de Böhm SEMPRA!