29-01-2021

Recensie van Gijs Gruter

 

Beste Jelle,

 

Met kennis uit je Wersi verleden heb je mij vriendelijk, krachtig en kundig te woord gestaan om mij te begeleiden hoe ik mijn probleem zou kunnen oplossen met de Wersi Abacus Pro.

Het is door mij gelukt en dank hiervoor. 

Je hebt wéér een mens blij gemaakt.

 

Geniet van dit gebaar en ik wens jou en Jutta zakelijk het allerbeste en een goede gezondheid.

 

Gijs Gruter - Hilversum

 


Recensie van Peter Gevers

 

Vught, 28 januari 2021

Sinds enkele dagen ben ik de trotse eigenaar van een prachtige nieuwe Sempra SE 70 in piano zwart lak, het is een plaatje in onze huiskamer !

In de nazomer van 2020 kwam ik op het idee mijn 20 jaar oude Yamaha Clavinova digitale piano te gaan vervangen voor iets nieuws. Omdat moderne digitale techniek iets is wat mij wel aanspreekt heb ik er voor gekozen om niet in herhaling te vallen en eens naar iets anders te kijken dan hetgeen ik gewend was.
Tijdens een voorverkenning op internet kwam ik al snel op de site van JVM-Music terecht en zag de geweldige mogelijkheden van de BÖHM Sempra series.

Terugdenkend aan tijden van vroeger met de prachtige Hammond klanken van de toonwiel orgel generatie was ik eigenlijk direct gecharmeerd van de Sempra orgels. De vele mogelijkheden, drawbars, RealOrgan klanken en ontelbare presets en natuurgetrouwe instrument klanken spreken mij aan.

Bovendien beschikt het instrument over hele mooie piano klanken en zijn beide klavieren lekker licht bespeelbaar.

Ik besloot me wat meer te gaan oriënteren en heb tijdens een vakantie in Friesland samen met mijn echtgenote een eerste bezoek gebracht aan JVM-Music, waarbij we heel gastvrij aan huis vrijblijvend zijn ontvangen door Jelle en Jutta van Marrum.

We hebben genoten van het gevarieerde repertoire dat Jelle ten gehore bracht en eenmaal weer thuis heb ik de hele brochure doorgenomen en volop naar het Youtube kanaal van Jelle geluisterd.

Bij een volgend bezoek aan JVM-Music zijn we wat gedetailleerder te werk gegaan en hebben wij in overleg met Jelle afgesproken om de fabriek in Bückeburg te bezoeken om zo een beeld te krijgen van het complete aanbod en de mogelijke uitvoeringen. Bij dit bezoek waren ook Jelle en Jutta aanwezig en hadden wij een plezierig contact met Erik Jeromin de eigenaar van Keyswerk.de

Al snel bleek dat er mogelijkheden waren om de door mij uitgekozen Sempra SE 70 op maat en in speciale lakkleur (zwart hoogglans piano lak) te laten bouwen, de vormgeving werd ook enigszins aangepast zodat het instrument perfect zou kunnen passen. Op dat moment hebben wij besloten dit mooie orgel aan te schaffen.

 

Tijdens de productie zijn we nog een keer afgereisd naar Bückeburg om het orgel in aanbouw te bekijken, de ergonomie af te stemmen en de laatste puntjes door te nemen. Ook hierbij waren Jelle en Jutta wederom aanwezig.

Afgelopen week werd het orgel door Jelle samen met Holger vanaf de fabriek uit Duitsland aan huis geleverd en ik kan niet anders zeggen dan dat het een geweldige aankoop is, het orgel klinkt en speelt geweldig, kortom een aanrader voor eenieder die zoiets zoekt.

Onze dank gaat uit naar JVM-Music voor de deskundige begeleiding en service alsook naar het Böhm team in Duitsland.

Met vriendelijke groet, Familie Gevers


Recensie van Ron Vermaning

 

Ik ben volkomen verliefd op de Wersi en Hammond klanken van Cor Steyn tot Klaus Wunderlich. Vele jaren gezocht naar een instrument die bij mijn wens zou passen. Vele duizenden euro’s uitgegeven maar nooit echt de sound gevonden, zonder dat ik een dure Wersi of Hammond moest kopen.

Dit jaar voor het eerst kennis gemaakt met Bohm, en mede door Jelle van JVM-Music zijn enthousiasme, was ik binnen een paar dagen uitproberen, compleet overstag. Eerlijk is eerlijk Bohm is niet de goedkoopste, maar wel de Mercedes onder de keyboards, en zeker voor de speler die van Wersi en de echte orgels sounds houd.

Ron's prachtige  combinatie "SEMPRA/ Yamaha Genos"

Ook weken na de aankoop, hoef ik maar een vraag te stellen via Messenger aan JVM music, en binnen ZEER korte tijd krijg ik een antwoord op mijn vraag. Hij is ook al twee keer bij mij thuis geweest om de geheimen van het Keyboard met me te delen. Maar ook met een video verbinding legt hij mijn wensen haar fijn uit. Kortom: zoek je echt een keyboard of orgel, en heb je er ook wat geld voor over, dan raad ik je zeker een Bohm aan. Te koop bij JVM Music.

En ja er zit altijd in elk instrument wel iets waar van je denkt dat het anders handiger of beter zou zijn, bij Bohm luisteren ze naar de klant en beloven ze dat er nog diverse updates aankomen. Helaas is de Bohm niet het allersterkst met styles, (overigens er zitten ook hele goede in) maar in combinatie met mijn Genos van Yamaha heb ik de ideale combinatie gevonden.

Mocht je deze combo ooit live willen horen of bespelen, je bent welkom in Hoogeveen.

Stuur een mail met je telefoon nummer naar: muziekgekken@zonnet.nl en ik bel je voor een afspraak.

Ron Vermaning


Recensie van Hannie Mulder

 

Ik heb mijn nieuwe orgel nu ruim 2 weken en door de zeer goede uitleg van van JVM-Music ben ik er aardig op thuis.

Zeer goede service en hele fijne mensen. Het orgel is makkelijk en vlot te bedienen.

Ben heel erg blij met mijn nieuwe Böhm SEMPRA 20

Hannie Mulder met haar nieuwe Böhm SEMPRA SE20