ZELFS HET BESTE KAN NOG BETER...

 

Met Sempra 2.0 geeft Böhm u nu nog meer redenen om voor deze innovatieve nieuwe generatie orgels en keyboards te kiezen.

 

In de lente van 2020 heeft ons team van ontwikkelaars en muzikanten een gigantische taak op zich genomen. De uitstekende Sempra-orgels en keyboards moesten aanzienlijk worden opgewaardeerd. De Sempra naar een nog hoger muzikaal niveau tillen stond met grote letters bovenaan de "to do" lijst. De muzikanten begonnen nieuwe muzikale gegevens te creëren, zoals SONG-Presets, Styles en Sounds.

 

Tegelijkertijd zijn de ontwikkelaars begonnen met het implementeren van actuele wensen van de muzikanten, bijv. om het maken en bewerken van Styles te optimaliseren. De motivatie van het team groeide met elke muzikale en technische verbetering. De vreugde om te werken voor Sempra 2.0 werkte aanstekelijk op het hele team, in de meest positieve zin.

 

Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van het merk Böhm presenteren wij u graag het resultaat: SEMPRA 2.0.

Waarschijnlijk nog nooit eerder was een orgel zo veelzijdig, zo klankvol en zo muzikaal!

 

DE HIGHLIGHTS VAN SEMPRA 2.0

Geniet van romantische strijkers met een concertzaal gevoel, moderne Synthesizers voor Schlager en Popmuziek, nieuwe Effect Gitaren en nog veel meer. Bovendien zijn in meer dan 200 van de bestaande Sounds fijne detailoptimalisaties doorgevoerd.

Meer dan 80 nieuwe sounds

met veel nieuwe Drum Samples uit de genres Dance, Schlager of Electro-pop. Voor de Vintage vrienden zijn er ook de Böhmat Drum Sounds uit alle tijdperken. Natuurlijk zijn de moderne Drumsets in vele Styles op een muzikaal zinvolle manier gebruikt.

6 nieuwe Drumkits

De nieuwe Styles van de Sempra 2.0 generatie hebben overal 4 Intro's en Endings, hun eigen majeur en mineur sporen en nieuwe, individuele Bridge Patterns tussen 1 en 8 maten lengte.

Omvangrijke nieuwe Style collectie

Uitgebreide akkoord herkenning

Nog meer akkoorden dan voorheen worden herkend. Deze uitbreiding heeft ook invloed op de Solochord-Harmonieën.

Deze nieuwe Solochord functie is het perfecte hulpmiddel om blazers- of strijkerssecties, maar ook b.v. koren authentiek weer te geven. SempraChord splitst de Solochord-Harmonie in tot 4 Parts, terwijl je speelt met slechts één vinger! Met SempraChord speel je alsof je met meerdere "muzikanten" samen speelt, perfect op elkaar afgestemd in volume, ruimtelijke ordening en vele andere details. De functie is gebruikt in veel van de nieuwe fabrieks-registraties.

 

SempraChord

Gesplitste Pad Sound Parts

(Lower-left 1-3) bij gebruik van één-vinger begeleiding.

Voor elk van de Styles vindt u 4 registratie suggesties (vergelijkbaar met One-Touch Presets). Dit betekent dat de Sound meteen goed is voor de Style en dat u kunt genieten van het geluid tijdens het spelen.

 

Sempra Style-Basics

Sempra Sound-Basics

162 hoogst muzikale nieuwe basisregistraties, die niet titel- maar klank gebonden zijn, dienen als basis voor de eenvoudige realisatie van uw eigen nieuwe creaties.

De nieuwe Liederliste (Songlijst) met 6 registraties per titel. Wij hebben een zeer aantrekkelijk repertoire samengesteld uit de nummers die het meest door onze klanten worden gespeeld. Speel vele bekende muziekstukken met perfect op elkaar afgestemde, uitgebalanceerde registraties en laat u al spelend muzikaal verwennen.

Sempra SONGs

Nog uitgebreidere sorteerfuncties

om registraties en liedjes (Song) suggesties te vinden op de best mogelijke manier. Een waardevolle winst aan comfort, want Sempra 2.0 biedt u nu al enkele duizenden registraties "vanaf fabriek"!

 

SEMPRA 2.0 - VANAF NU IN ELK NIEUW INSTRUMENT EN NATUURLIJK OOK ALS UPGRADE VOOR BESTAANDE SEMPRA ORGELS EN KEYBOARDS!

 

De fantastische muzikaliteit van SEMPRA 2.0 is nu inbegrepen in elk nieuw SEMPRA instrument. Nieuwe klanken en nieuwe speelmogelijkheden, zelfs nieuwe technologieën, ook na jaren nog in bestaande en gekoesterde instrumenten te kunnen integreren - dat is waar het merk Böhm al 65 jaar als geen ander voor staat!

 

En dit geldt ook en vooral voor Sempra 2.0! Download eenvoudig de nieuwe versie en de verder verbeterde muzikaliteit als Software-Upgrade naar uw bestaande Sempra-orgel of keyboard. Het maakt niet uit of uw instrument al is uitgerust met de huidige Amadeus Pro geluid generatie en de nieuwe D-MiX voorversterker, of nog met Amadeus2 en de Crystalmixer.

OVERIGE SOFTWARE VERBETERINGEN MET EN ZONDER UPGRADE NAAR SEMPRA 2.0

 

Onafhankelijk van de upgrade naar Sempra 2.0, kunnen de volgende nieuwe uitbreidingen worden geïntegreerd in elke Sempra met een besturing systeemversie van ten minste 1.5 - gewoon via app-code:

 

Easy Editor Styles:

per Style/Playback bieden handige uitwisseling van individuele Drum Sounds en geoptimaliseerde volumeregeling per Drum instrument..

 

2 eigen User Drumsets

Nieuwe Editor functies voor het inspelen van nieuwe Styles

Dynamische waarden kunnen vooraf worden gedefinieerd, zodat constante waarden een solide basis vormen voor uw nieuwe Style. Uw opname kan beginnen op een punt van uw keuze in de Style- Sequence. Het opnemen van Aftertouch gegevens kan in elk Style Part vooraf worden uitgeschakeld.

De nabewerking van bestaand materiaal of eigen Style opnames is nu al optimaal weergegeven in Sempra 2.0, zonder dat u een PC hoeft te gebruiken.

 

Nieuwe comfort functies om uw eigen style te optimaliseren

D-MIX-ROTOR - HET ROTOR GELUID DAT JE KUNT VOELEN!

 

Als uw Sempra al is uitgerust met de nieuwe D-MiX digitale mixer, kunt u uw eigen fantastisch klinkende virtuele Rotor Cabinet toevoegen met afzonderlijk instelbare bas- en hoge tonen luidsprekers. Vooral de vele Amadeus Pro orgelklanken profiteren van de speciale effectkwaliteit van de D-MiX rotor.

 

Maar de D-MiX Rotor kan ook worden gebruikt als een extra effect voor de RealOrgan Drawbar Sound Module (vanaf versie 5.631). voor interessante dubbele rotor geluiden door beide effecten over elkaar heen te leggen - een ware speeltuin voor elke fan van het Sinus Rotor Sound!

 • 32 Fabrieks- en 32 User Presets (10 fabrieks- Rotor-Presets al vooraf geïnstalleerd)

 • Bas en hoge-toon Rotor volledig instelbaar via talrijke parameters, volumebalans tussen beide Rotors vrij instelbaar

 • Reverb (nagalm) keuze voor of na de Rotor Cabinet positioneerbaar

 • Editable distortion (Bewerkbare vervorming)

 • D-MiX Rotor kan worden gebruikt voor Amadeus Sounds. Sound Update voor de fabrieks- ingestelde Amadeus Rotor orgel Sounds inbegrepen.

 • Met bestaande Amadeus Sound Editor: Alle Sounds van Amadeus kunnen naar de D-MiX Rotor worden geleid

 • D-MiX Rotor kan ook worden gebruikt voor RealOrgan (vanaf versie 5.631)

 • Op Sempra-orgels met quadrafonie kan de D-MiX Rotor vrij worden gepositioneerd tussen de voor- en achterkanalen.
 • D-MiX rotor kan ook worden gebruikt voor line-in ingang.

KARAOKE EN LYRIC TEKSTWEERGAVE 

 

Zodat je nooit meer zonder woorden zit als je muziek maakt: Deze app activeert de Lyric-knop op het bedieningspaneel van uw Sempra. Zo kunt u bijvoorbeeld exact gesynchroniseerde Karaoke Songteksten van uw Midifiles (Playbacks) op het Sempra-display laten weergeven.
U kunt ook uw eigen tekst bestanden (ASCII-teksten in TXT-formaat) gebruiken voor de tekst weergave. Op deze manier kunt u liedteksten laten weergeven, zelfs als ze vergezeld gaan van een Style (en niet van een Midifile).

Dit is wat de app Karaoke en Tekstweergave u biedt:

 

 • Ondersteunt de 5 meest populaire karaoke formaten.
 • Eigen (ASCII) Songteksten kunnen aan de SONGs worden toegewezen.
 • Vastleggen van het gewenste Karaoke Formaat of de oorsprong van de Songtekst (intern of MIDI) in de SONG.
 • Opslaan van de corresponderende pagina van de Songteksten in de SONG Preset.
 • SONG Preset selectie is mogelijk vanaf het Lyric scherm.
 • Er zijn 4 selecteerbare lettertypen beschikbaar voor het weergeven van de Songteksten.

VERDERE ONTWIKKELINGEN VANAF BESTURINGSSYSTEEM VERSIE 1.5

Onafhankelijk van versie 2.0, biedt Sempra een aantal verbeteringen en uitbreidingen met de huidige besturing systeemversie 1.5. Deze functies zijn altijd beschikbaar bij de installatie van versie 1.5. U kunt de besturingsversie 1.5 hier gratis downloaden van de website en zoals gebruikelijk installeren. Naast talrijke andere detailverbeteringen zorgen vooral de volgende uitbreidingen voor nog meer speelcomfort op de Sempra:

De Sempra is nu nog beter en evenwichtiger bespeelbaar dankzij een verbeterd dynamisch algoritme.

Geoptimaliseerde aanslag dynamiek qnamic

Uitgebreide Preset koppeling

Uitgebreide Preset-koppeling: De " Lower-left " Parts kunnen permanent worden in- en uitgeschakeld (d.w.z. niet reageren op de presets) of "bevroren" worden met hun huidige instelling op elk moment, afhankelijk van de voorinstelling van de koppeling.

Als door een meesterhand geleid, herkent de Sempra-begeleiding de vingerzetting van "4-stemmige" akkoorden met 2 identieke noten. De akkoord herkenning is in staat om hieruit de baspartituur af te leiden, geoptimaliseerd naar het exacte moment....

Intelligente bas aansturing(geen omschakeling noodzakelijk)

Nog meer gedetailleerde informatie over Sempra 2.0 en de andere innovaties in 2021 vindt u in de nieuwe SEMPRA 2.0-brochure: Ps. aan aan de Nederlandse vertaling wordt aan gewerkt...

De beste manier om Sempra 2.0 te ervaren is door er live naar te luisteren, het aan te raken, het uit te proberen en er gewoon van te genieten!

 

... gewoon het beste voor je muziek!