• Daarom BÖHM...
  • Premium instrumenten voor de hoogste eisen.

Video workshops & demo's - Alois Müller

We willen Alois Müller bedanken, die ons deze workshop video's ter beschikking heeft gesteld.


Wat is er nieuw? Böhm Sempra SE40 - Mijn nieuwe project ...

In de nabije toekomst wil ik me graag verdiepen in de mogelijkheden van een Böhm SEMPRA SE40. Je kunt zo'n orgel niet vergelijken met een keyboard. Het heeft een andere basisklank en totaal andere technische mogelijkheden. Het is ook niet beter of slechter dan een keyboard.... het is gewoon anders om een orgel te bespelen. De spannende vraag is, hoe snel (hoe goed) zal ik de techniek van dit orgel begrijpen?


Böhm Sempra - Touch-Display /Songliste / PC-Tastatur - "Apanhei-te, Cavaquinho" # 011

(Demo vanaf 06:57) In deze video toon ik de basisfuncties van het touch display, het opslaan van een song met presets. Zeer comfortabel: u kunt een eenvoudig pc-toetsenbord aansluiten en daarmee beschrijving of zoektermen invoeren.
00:00 Uitleg / Intro
06:57 Demo Apanhei-te, Cavaquinho

Böhm Sempra - "Once Upon A Time In The West" - Enrico Morricone # 010

Een muziekstuk zonder ritmische begeleiding. Makkelijk te spelen.

Böhm Sempra - "Hawaii Five-O # 009

Ik speelde de titel met voetbas (natuurlijk).
Ik raak langzaam vertrouwd met het orgel. De opslagmogelijkheden in PRESETS, SONGS, USER banks en albums zijn erg handig. U kunt een van deze groepen rechtstreeks selecteren via 5 toetsen.

Böhm Sempra - "Goes to classic" - # 008

Hoe graag ik ook op KORG en Yamaha keyboards speel... niet alle muziekstijlen kunnen met één klavier worden gerealiseerd.
00:38 Radetzky mars
02:48 Lichte cavalerie (kort fragment)
03:33 Eine kleine Nachtmusik (kort fragment)

Böhm Sempra - "Boogie-Jive-Medley" - # 007

Momenteel ben ik mijn pedaalspel aan het opfrissen. Ik probeer de verschillende stijlen en geluiden van het orgel uit.

00:00 Ohne Krimi geht die Mimi nie ins Bett
01:31 Just A Gigolo

Böhm Sempra - "An der schönen blauen Donau" - Johann Strauss - # 006

Het project "orgel spelen" wordt voortgezet. In deze video lag de nadruk op het spelen. De uitdaging was om een stuk van ruim 10 minuten te spelen (8 pagina's bladmuziek) en dat grotendeels foutloos te doen. Ook wordt er geen automatische begeleiding gebruikt, maar wordt alles live gespeeld.
Voor de intro gebruik ik de MEMORY toets, Hierdoor blijft de String-Tremolo van de linkerhand doorklinken na de aanslag.
In een volgende stap zal ik registraties uitwerken voor de afzonderlijke delen van de wals. Voorlopig heb ik het gedaan met één instelling. Dus wees niet te streng voor het geluid.

Böhm Sempra - "Isn't She Lovely" - Stevie Wonder - # 005

Ik probeer momenteel de styles van het orgel uit. Ik vind het prettig dat de begeleidingstracks niet overladen zijn met melodieën. Dus kan ik de ontbrekende begeleiding gewoon met de linkerhand spelen. Ik heb nu genoeg ruimte op twee manualen. Voor het pakkende deuntje van Stevie Wonder moest ik de eenvoudige 6/8-Schlager hit gebruiken (tempo 120). De mondharmonica klank bevalt mij mij goed. Met aftertouch is een mooie modulatie van de klank mogelijk.

Böhm Sempra - "Goodbye, My love, Goodbye" - # 004

Met SEMPRA kun je ook Schlagermuziek spelen...

Böhm Sempra - "The Typewriter" - Setting key zones # 003

(Demo vanaf 01:30) De SEMPRA SE40 voorziet mij van 8 PARTIJEN per manuaal. Ik heb nu de mogelijkheid om met één druk op de knop een manuaal te splitsen, bijvoorbeeld rechtsboven 1-4 en linksboven 1-4. Bovendien kan ik in elk deel zogenaamde toetszones instellen, wat weer geheel nieuwe speeltechnieken mogelijk maakt.

Böhm Sempra - "Swing Medley" - Functies in de Begeleidingsautomaat # 002

(Demo vanaf 02:10) Bij keyboards heeft u vaak alleen toegang tot bepaalde functies, bijv. het dempen van tracks, via een MENU. Dit is natuurlijk handig voor live spelen. Bij de SEMPRA zijn veel functies direct beschikbaar via een knop. Hier kan ik niet alleen de afzonderlijke sporen van de stijl dempen, maar zelfs de afzonderlijke instrumenten van het drumspoor.

Böhm Sempra  "Samba Medley" Eerste spel # 001

(Demo vanaf 01:37) Vandaag heb ik voor het eerst met de Sempra SE 40 gespeeld. Een eerste merkbaar verschil met keyboards: veel functies kunnen direct met een druktoets worden opgeroepen, een omleiding via een MENU is niet nodig.
In vergelijking met een keyboard (4 Parts) heb ik ook 8 Parts beschikbaar op de SEMPRA SE40.