Video workshops & demo's - Claus Riepe

We willen Claus Riepe bedanken, die ons deze workshop video's ter beschikking heeft gesteld.

MobileSheets App en Böhm SEMPRA: instellen van de MIDI-verbinding met SONG-besturing

MobileSheets is een app voor bladmuziekbeheer/presentatie die beschikbaar is voor Android, Windows en nu ook voor de Apple iPad. En daarin ligt de aantrekkingskracht van deze app: hij is beschikbaar op alle belangrijke platforms, en kan ook gesynchroniseerd worden tussen platforms.
In deze video laat ik zien hoe je de basis MIDI aansturing tussen de iPad app en een Böhm SEMPRA instelt, hetzij om de noten in de app op te roepen vanuit de SEMPRA, hetzij andersom om een specifieke SONG op het orgel op te roepen met de notenoproep in de app. De instellingen gelden ook voor de Android en Windows versies van MobileSheets.

SEMPRA Tutorial 2: Multi-Solochord

Een innovatieve nieuwe functie van de SEMPRA-serie: het Multi-Solochord. Elk (Part) deel op elk klavier kan tot een solo akkoord instrument worden gemaakt, waarbij zelfs telkens een eigen solo akkoordtype kan worden gebruikt. Dit maakt zeer complexe klankmengsels mogelijk.

SEMPRA Tutorial 1: Firmware Update

Dit is hoe snel en gemakkelijk het is om een firmware-update uit te voeren op de SEMPRA.