Daarom BÖHM...

Premium Instrumenten voor de hoogste eisen.

Orgel spelen - de speciale uitdrukking van muzikale creativiteit

Het orgel heeft muziekliefhebbers altijd op een heel speciale manier gefascineerd. Omdat geen ander instrument de muzikant zulke veelzijdige spel- en klankmogelijkheden biedt. Het bijzondere is dat het orgel vrijwel een onbeperkt aantal klanken heeft. Zelfs de klanken van andere muziekinstrumenten, die u gelijktijdig op meerderen manualen en het baspedaal tot beschikking heeft

 

Terwijl een schilder zijn kleuren op het palet mengt, is de organist in staat om de klanken van het instrument steeds opnieuw te combineren, waardoor de meest uiteenlopende klankkleuren en karakters worden gecreëerd. De speler is tegelijkertijd een dirigent en een solist van zijn eigen orkest - een heel bijzondere muzikale ervaring die optimaal beantwoordt aan de creativiteit van de muzikant. Het predicaat "Koningin der Muziekinstrumenten" is absoluut geschikt voor het orgel, en dit geldt zeker niet alleen voor het klassieke orgel, maar vooral voor moderne elektronische of digitale orgels en keyboards - althans als het de speler zoveel verschillende mogelijkheden biedt als een BÖHM SEMPRA orgel of keyboard!

BÖHM SEMPRA Uw individuele droominstrument - handgemaakt in Duitsland

 

Alle begin ...is gemakkelijk op een BÖHM-orgel! Misschien heb je ooit piano of keyboard gespeeld? Deze instrumenten hebben ook toetsen - zoals het orgel. Het orgel bied je echter meerdere toetsen, namelijk de individuele klavieren en het pedaal. U kunt dus verschillende klanken afzonderlijk spelen met uw handen en voeten. Dit klinkt ingewikkelder dan het werkelijk is en biedt speelmogelijkheden die ver buiten de piano of het keyboard liggen!

 

In het voordeel Hoe beter je je nieuwe orgel leert kennen en je spel perfectioneert, des te meer je de waardevolle registratie- en speelmogelijkheden van de BÖHM SEMPRA-orgels en keyboards leert kennen en waarderen. Op deze topinstrumenten is er nauwelijks iets dat "niet werkt". Ongeacht welke klankvoorstelling of welke speelse ideeën u heeft voor uw arrangement: samen met uw SEMPRA zult u het zich realiseren! Het instrument geeft je alle mogelijkheden en functies op je hand of voet. En beloont je met een buitengewoon klankbeleving.

 

De ongeëvenaarde veelzijdigheid aan spel- en registratie mogelijkheden en de uitstekende klankkwaliteit zijn gunstig voor de BÖHM-instrumenten, en openen zowel beginners als professionele spelers de muzikale vrijheid die ze tot nu toe tevergeefs hebben gezocht.

Böhm SEMPRA SE80

De behuizing Omdat de cultuur van het maken van muziek alleen perfect is als de behuizing goed is, passen we bij BÖHM ons aan het externe ontwerp en materialen, van waaruit we onze instrumenten produceren, de hoogste normen! Zo bestaan de perfect mooie behuizing van Böhm Orgels uit waardevolle massieve houtsoorten en massieve metalen profielen. De houtkleur of zelfs je favoriete glanzende lakafwerking kun je nagenoeg zelf kiezen! Bovendien zijn we flexibel genoeg om te voldoen aan individuele speciale wensen op het gebied van houtsoorten, buitenafwerking, enz.!

Op maat gemaakt Net zoals u zelf de buitenkant van uw nieuwe orgel kunt bepalen, heeft u een verscheidenheid aan opties om de muziek technische uitrusting te variëren. Omdat elk BÖHM-instrument wordt gemaakt met zorgvuldig handwerk en individueel is afgestemd op de wensen van de klant. Alleen hoogwaardige componenten worden gebruikt die exclusief voor ons in Duitsland worden vervaardigd. Uw SEMPRA-orgel of- keyboard wordt een heel bijzonder uniek stuk, speciaal voor u gemaakt in de orgelfabriek van BÖHM!

 

Toekomstbestendig Voor een dergelijk waardevol instrument is het natuurlijk bijzonder belangrijk om toekomst bestendig te zijn: dankzij consistente module technologie kunt u uitkijken naar een instrument dat zowel op het gebied van software als technische hardware op elk gewenst moment kan worden uitgebreid en dus technisch up-to-date is voor vele jaren, een traditie waarvoor de naam BÖHM altijd als geen ander heeft gestaan!

BÖHM-Orgels met hun uitstekende kwaliteit vormen de Koningin klasse in Orgel en keyboard bouw.

Het beste wat er met je muziek kan gebeuren!