Welkom » NIEUWS...

NIEUWS...

14-11-2021

Hierbij een tweetal Kerstshow video’s

Beide videoreportages zijn gemaakt door Jan Oosting.

Achtergrondmuziek, Jelle van Marrum – Böhm SEMPRA

Kerstshow bij Tuinland in Groningen 2021

Kerstshow Intratuin Duiven 2021


19-10-2021

Keyswerk Böhm Orgels & Keyboards levert Böhm SEMPRA SE100 in speciale uitvoering in Oslo (Noorwegen)

De Böhm SEMPRA SE100 is speciaal op verzoek van de Halse Church uitgevoerd met Hauptwerk Powersystem inclusief met 2 Touch monitoren.

Klik op de foto's om te vergroten...


18-10-2021


17-10-2021


14-10-2021


11-10-2021

SEMPRA 2.0 Brochure 2021 - Alle informatie over SEMPRA 2.0 

 


04-06-2021

 

En weer iemand blij gemaakt met een mooie Böhm SEMPRA SE70... Wij wensen Klaas heel veel speelplezier toe met zijn nieuwe aanwinst.

 


26-05-2021

Een nieuwe versie van de SEMPRA-handleiding online (V.1.46) Duitstalig en Engelstalig.

 

Toevoegingen: Alles over gebruikersaccounts, albums & thema's, knop- en controller-toewijzingen.

https://www.jvm-music.nl/support#downloads


26-04-2021


21-03-2021

 

Bedankt voor 30.000 abonnees op YouTube!
Binnenkort volgen er meer video’s.

Vielen Dank für 30.000 YouTube-Abonnenten!
Weitere Videos werden bald folgen.

Thanks for 30.000 YouTube subscribers!
More videos will follow soon.

 

JVM-Music 


03-03-2021

 

En weer een nieuwe BÖHM SEMPRA in Nederland...
Wij wensen Jaap heel veel speelplezier toe met zijn nieuwe aanwinst. Wij danken Jaap voor zijn vertrouwen in ons. Natuurlijk willen wij ook het BÖHM TEAM bedanken en niet te vergeten DirkJan Ranzijn...

Meer informatie betreffende BÖHM SEMPRA, klik op onderstaande link:

Daarom BÖHM...

Premium Instrumenten voor de hoogste eisen.

SEMPRA SE 40

20-02-2021

Nieuwe video van Jelle van Marrum op zijn nieuwe BÖHM SEMPRA SE70

 

My Broken Souvenirs

is een single van Pussycat. Het is afkomstig van hun album Souvenirs. Het was na Mississippi, Georgie en Smile hun vierde top 10-hit. Het nummer was wederom geschreven door Werner Theunissen en werd voorzien van een arrangement door Paul Natte. Het nummer verscheen op hun tweede elpee Souvenirs (1977).

Het werd wel een hit, maar niet dankzij platenlabel Bovema. Deze promootte meer Lay back in the arms of someone van Smokie in plaats van het binnenlands product. De baas van Bovema EMI corrigeerde dat en Pussycat kreeg uiteindelijk toch een hoge notering.

Het nummer kent een Deense cover van Grethe Ingmann onder de titel En lille souvenir (1977). Verder verscheen er van Die fidelen Limburger nog een versie onder de titel My Broken Souvenirs - Shadows Are Falling on My Heart (1978). Pussycat bracht zelf in 1977 ook nog een Duitse versie uit op een single met de titel Abschiedssouvenir.

Bron, wikipedia


16-02-2021

Nieuwe video van Claus Riepe

 

El Condor Pasa: Dit volksliedje uit Peru is een evergreen en natuurlijk het bekendst vanwege de versie door Simon & Garfunkel. Dit is gebaseerd op een originele versie van de band Los Incas. Leo Rojas bracht in 2012 ook een zeer succesvolle, moderne "hit song" versie van de titel uit.Dus hier is mijn versie, door mij gearrangeerd voor de BÖHM SEMPRA SE100.
Hier, verdeeld over de manualen en het pedaal, spelen 25 parts tegelijk. Het orgel zou nog meer toelaten - dit is uniek!
Naast de vele andere parts parameters werd uitgebreid gebruik gemaakt van de nieuwe Distance-functie, waarmee de afzonderlijke partijen in de manualen en het pedaal in de diepte van de ruimte kunnen worden gevarieerd.
Ik heb de Inca fluit aangepast met de Sound-Editor van het orgel voor het arrangement. Sommige geluiden ("bone rattle", monochord enz.) komen uit het Böhm Movie Sound pakket. De stijl is een slechts licht aangepaste fabrieksstijl.

Veel plezier met El Condor Pasa op de Böhm SEMPRA!


03-02-2021

 

Instrumenten met knoppen:

SEMPRA-keyboards en orgels nu ook met knoptoetsen.

 

Goed nieuws voor alle accordeonisten die ook keyboard of orgel willen spelen:

SEMPRA-orgels en keyboards van BÖHM zijn nu ook verkrijgbaar met accordeon toetsen. Afhankelijk van het model zijn verschillende configuraties mogelijk:

 

Het SEMPRA Keyboard SE10 is uitgerust met een akkoordklavier (links) en een diskantklavier (rechts), naar keuze in C- of B-klavieruitvoering.

 

De tweemanualige orgelmodellen SE20/40/70 zijn uitgerust met een discantklavier met C- of B-toets op het bovenste manuaal, en het akkoordklavier is ingebouwd op het onderste manuaal. Als alternatief kunnen deze modellen worden uitgerust met een piano uitvoering bovenmanuaal en een akkoord-knoppen klavier in het ondermanuaal.

 

Verdere informatie over alle uitvoeringen en ook over individuele toepassingen en knopuitvoeringen voor de drie-klaviers orgelmodellen SE60 en SE100 is verkrijgbaar bij JVM-Music (Tel: +31 (0) 652519156), Email: info@jvm-music.nl


03-01-2021


21-12-2020


20-12-2020


08-12-2020


JVM-Music volop in het nieuws...

 

12-10-2020

Bedankt voor 25.000 abonnees op YouTube! Binnenkort volgen er meer video’s.

Vielen Dank für 25.000 YouTube-Abonnenten! Weitere Videos werden bald folgen.

Thanks for 25.000 YouTube subscribers! More videos will follow soon.

 


15-09-2020

Zondag 20 september 2020 is JVM-Music weer te bewonderen in het televisieprogramma ‘Holland van Boven’ bij SBS6.

Rond 15:00 wordt het programma uitgezonden.
De daarop volgende zaterdag wordt de herhaling rond 13:00 uitgezonden.

Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij u (lang en kort) van te voren de digitale tv-gids te raadplegen voor de meest actuele tijd van uitzenden.


07-09-2020

Jelle van Marrum in het programma "Hjoed bij Omrop Fryslân - 7 september 2020"

 

Bron, Omrop Fryslân

 

Jelle van Marrum live in gesprek met Omrop Fryslân in het radio programma

"De middei fan Fryslân"

 

Diana de Groot - Omrop Fryslân in gesprek met Jelle van Marrum...

 

Bron, Omrop Fryslân

Menamer orgelspeler heeft miljoenen views op YouTube: "Mensen worden er blij van" 

 

07 sep 2020 - 14:49

Het begon als een grap, maar intussen is die grap uit de hand gelopen. Als je het presteert om met je eigen compositie op YouTube 4,7 miljoen views te krijgen, dan moet dat wel wat bijzonders zijn. Het gaat om muziek van Jelle van Marrum (53) dat over de hele wereld bekeken wordt.

 

Het idee kwam van een familielid van Jelle, die had gezegd dat hij wel een YouTube-kanaal kon beginnen. "Toen heb ik uitgezocht hoe dat werkt, en dacht 'dat moet ik maar proberen'. Ik heb dat gedaan, en de volgende dag had ik mijn eerste euro al binnen!" Dat was natuurlijk mooi, maar uiteindelijk gaat het Jelle niet om het geld, maar om de muziek. "Je maakt er toch wel heel veel mensen blij mee."

"Als je kijkt naar de muziekwereld, dan zijn het vooral keyboards, die hebben het gewonnen van de orgels. Bij keyboards gaat ook alles wat automatischer met begeleiding." Het opnemen van de video's doet Van Marrum zelf. "Ik neem het met mijn iPhone op en stream dat dan naar mijn laptop toe." De video's worden nog wel met wat mooie plaatjes bewerkt, maar meer niet.

Wereldbekend

De Menamer heeft 71 video's op YouTube staan, en die hebben in totaal 17 miljoen views. "Over de hele wereld luisteren ze naar mijn muziek. Ik heb een fan, zij is kunstenares uit Polen, zij heeft een kunstwerk gemaakt over mijn muziek."

De meeste mensen luisteren in Duitsland, Polen en Nederland, maar ook mensen uit China bekijken de video's. Die laten ook berichtjes achter in het Chinees, en die beantwoord Van Marrum dan ook met de help van Google Translate. "Dat is soms ook wel een dagtaak."

Van Marrum houdt vooral van romantische muziek, maar speelt ook wel kerk of meditatiemuziek. "Het is maar net wat er in mij opkomt." Zelf techno kan op het orgel gespeeld worden. Toch zal hij dat niet veel in zijn video's spelen, want hij, en ook zijn volgers, vinden vooral de romantische muziek mooi.

 

Bron, Omrop Fryslân

 

Datum van uitzending: Maandag 7 september 2020 vanaf 13.00 uur.

Interview Jelle van Marrum met Diana de Groot

In De middei fan Fryslân gaan Eric Ennema en Diana de Groot elke middag afwisselend op zoek naar interessante verhalen in Fryslân. Van Friezen die naar studio 4 komen tot een telefoontje met een luisteraar die iets interessants meemaakt. Elke week wordt er een klein contact gemaakt met de vaste vrienden van de show.

Jelle in gesprek met Diana de Groot - Bron, Omrop Fryslân


21-08-2020

Nieuw... Videoclip van DirkJan Ranzijn met zijn eigen nummer...

Happy Amsterdam Reggae

 

DirkJan zou het erg waarderen als u stemt op zijn nieuwe videoclip, dan maakt hij kans dat de clip op de verzoekparade van TV Oranje komt. 

TV Oranje is o.a. via Ziggo op kanaal 609 te zien.

Via onderstaande link kunt u stemmen.


03-08-2020

Jelle van Marrum heeft weer een aantal eigen composities gemaakt op de Böhm SEMPRA, deze zijn te bewonderen via het YouTube Kanaal van JVM-Music.

Alle nummers zijn live opgenomen, dus geen Wave, Mp3 of Midifile tracks.

 

Creativiteit kan zo eenvoudig zijn...

Innovatieve Böhm orgels en keyboards

ALLEEN ECHTE INNOVATIE CREËERT HET BESTE VOOR UW MUZIEK


Nu verkrijgbaar !!

Het nieuwe Album 'Welcome to Sempra' van DirkJan Ranzijn

DirkJan is één van Europa's meest succesvolle showtoetsenisten met een glansrijke internationale carrière  van meer dan 30 jaar. 

 

U kunt deze CD bestellen DirkJan Ranzijn door eenvoudig op de foto te klikken... Ps, hiermee verlaat u onze website

Beste muziekvrienden!

Natuurlijk laten de huidige beperkingen en onzekerheden rond de corona-situatie ons en onze klanten niet ongedeerd. Ook wij moeten alle evenementen tot nader order opschorten of uitstellen.

We zijn er nog steeds voor u in deze moeilijke tijd. Bel ons of neem contact met ons op via e-mail op info@jvm-music.nl of telefonisch op 0031-(0)652519156 voor alle vragen over Böhm-orgels en keyboards.

Gebruik de tijd en maak muziek met een orgel of keyboard van BÖHM - het beste wat er met je muziek kan gebeuren! En blijf gezond!

We horen graag van je


Exclusieve video's & Mp3's

Jelle van Marrum

De Patreon-site toont regelmatig nieuwe, exclusieve video's / Mp3's van JVM-Music die permanent beschikbaar zijn voor alle abonnees vanaf €5,-

Een klik op de foto leidt direct naar de JVM-Music - Patreon-pagina


Creativiteit kan zo eenvoudig zijn...

Innovatieve Böhm orgels en keyboards

ALLEEN ECHTE INNOVATIE CREËERT HET BESTE VOOR UW MUZIEK

Wij van JVM-Music houden zich voor de volle 100% bezig met Böhm orgels en keyboards