• Daarom BÖHM...
 • Premium instrumenten voor de hoogste eisen.

BÖHM SEMPRA SE100 - 2.0 GST

De Koningsklasse in orgelbouw

Als u de hoogste eisen stelt aan een muziekinstrument en compromis is niet uw ding, dan is de Böhm SEMPRA SE100 het instrument van uw keuze! In navolging van onze lange traditie van superlatieven in de orgelbouw is de SEMPRA SE100 een echt koninklijk instrument. Dit orgel is uniek in elk detail.

De waardevolle massief houten behuizing biedt plaats aan drie hoogwaardige, gewogen klavier, waarvan 76 toetsen die u op het ondermanuaal tot uw beschikking heeft. Speel de piano met beide handen of profiteer van de unieke split- en layer- mogelijkheden van de SEMPRA SE100. En met de 30 stoks volpedaal kunt u ook zonder beperkingen orgelliteratuur spelen.

Met de SEMPRA SE100 is zelfs de meest veeleisende speler optimaal uitgerust met de klankvolle interpretatie van alle soorten muziek. U kunt maximaal 12 instrumenten plus RealOrgan Drawbars (en indien nodig nog meer via de 16 vrij te configureren User-Parts) op de klavieren en het pedaal bespelen.

U kunt de SEMPRA SE100 met de innovatieve 3D-registraties met ,,één druk op de knop bedienen". Kies gewoon de juiste SONG voor uw muziekstuk - en er zijn maximaal 6 individuele registraties mogelijk. Zo eenvoudig kan een groot orgel zijn! Onze muzikanten hebben reeds kant-en-klare SONGS en presets voorbereid voor meer dan 900 titels.

Het krachtige quadrofonie luidsprekersysteem van de SEMPRA SE100 "home" met 2 Bang&Olufsen-vermogensversterkers transformeert de door het nieuwe D-MiX voorversterker systeem verwerkte geluiden in een ruimte vullende geluidservaring.

Op verzoek is de SEMPRA SE100 ook verkrijgbaar in de "concert"-uitvoering zonder ingebouwde luidsprekers en versterkers. Geniet van de bedwelmende geluidswereld van de Böhm SEMPRA SE100.

Geniet van de bedwelmende geluidswereld van de Böhm SEMPRA SE100. Wij beloven u een spelervaring die u het bekende zal doen vergeten!

SEMPRA SE 100

Audiofragment Böhm SEMPRA SE100, Claus Riepe

You've lost that lovin' feeling


BÖHM SEMPRA SE100 - 2.0 GST Kenmerken:

 

ULTRASNEL - De snelste starttijd van alle huidige orgels: Uw SEMPRA is in minder dan 5 seconden klaar om te spelen!

En dankzij de compleet nieuwe technologie ervaar je gedurende het hele spel dezelfde topprestaties dankzij de compleet nieuwe technologie: SEMPRA is niet (!) één of ander Windows PC-orgel, maar vanaf de basis een nieuwe weg ingeslagen: Een CPU speciaal geoptimaliseerd voor veeleisende real-time toepassingen en het door BÖHM ontwikkelde SEMPRA Realtime Performance besturingssysteem stuurt alle functies razendsnel aan.

EENVOUDIGE BEDIENING - De volledig vernieuwde, eenvoudig te begrijpen gebruikersinterface en intuïtieve menu's maken het spelen en registreren van uw SEMPRA tot een puur plezier.

TOUCH of KNOPPEN - Sempra biedt u de keuze: toegang tot de vele functies op het heldere 9 inch Wide View Touch Display (IPS-technologie) of via de knoppen 

3D PRESETS - het geheel nieuwe en innovatieve SEMPRA SONG preset-systeem: een lange zoektocht naar uw favoriete registraties is ten einde! Alle instellingen voor een titel, inclusief maximaal 6 algemene presets, style of afspeelbegeleiding, etc. zijn samengevat in zogenaamde SONGS. Deze songs kunnen individueel worden samengesteld in thema's en albums volgens uw wensen en later weer razendsnel worden opgeroepen. Of u filtert uw SONG-lijst op banken, style categorieën of muzikale genres ... U kunt altijd direct en razendsnel op de juiste SONG-instellingen terugvallen.

Met maximaal 6 individuele presets kunt u de opbouw van uw muziek flexibel en gevarieerd maken. En met onze speciale speelhulp kunt u meteen een uitgebreid repertoire op uw SEMPRA beheersen: SONG-presets voor meer dan 900 muziekstukken zijn al in de SEMPRA geïntegreerd. Dus je kunt meteen starten en genieten van de fantastische klanken van je SEMPRA - Het kan niet eenvoudiger!

Screenshot Basischerm SEMPRA

ARRANGEREN ZONDER GRENZENGeen enkel ander orgel biedt zoiets als vergelijkbare manieren om klanken op het klavier of op het pedaal te registreren en te combineren. Stel uw orkest, uw bigband of uw grote kerkorgel samen tot 10 (of zelfs meer) klanken plus drawbars per manuaal (4 Parts in pedaal tezamen)

Dat is niet genoeg voor jou? Geen probleem! Met de optionele gebruiker Parts kunt u tot 16 extra, vrij configureerbare Parts toevoegen en deze vrij verdelen over het speelklavier van uw orgel. En wanneer je nog eens individueel uw klank via het volumepedaal kan aansturen of uw muziek en (Kerkorgels) beïnvloeden kan met behulp van de nieuwe Distance (ruimtelijke effect parameters), zoals je die ook beleeft in een concertzaal. Dan opent SEMPRA de deur tot een gans nieuwe creativiteit! Gewoonweg onbeschrijfelijk!

 

EASY STYLE CREATE - Het begeleidingsorkest van uw SEMPRA biedt u een selectie van meer dan 350 perfect gearrangeerde begeleidings- styles met 4 variaties en tot 4 intro's en endings.
Alle styles kunnen in de nieuwe SEMPRA Style Editor op een zeer eenvoudige, flexibele, razendsnelle manier worden bewerkt, tot en met het inspelen van nieuwe tracks etc.
Styles in het YAMAHA® -formaat (tot Tyros 5/Genos) kunnen direct worden geïmporteerd en in een mum van tijd worden aangepast met de editor. In uw SEMPRA kunnen naast de fabrieks- styles maximaal 1.024 gebruikers- styles worden opgeslagen.

 

INTERACTIVE PLAYBACKS - De speler kan alleen echt creatief orgelspel ervaren als hij te allen tijde de soevereiniteit over klanken, melodie en begeleiding behoudt. Het domme afspelen van voorgeproduceerde audiobestanden of "Waves" is praktisch verleden tijd! Styles en Midifiles bieden u als speler de vrijheid om de begeleidingen individueel aan te passen aan uw arrangementen. SEMPRA biedt een nieuwe dimensie van creativiteit bij het spelen met Midifile Playback: Musiceer voor het eerst met Midifiles, net zo flexibel als met styles! Verdeel je Midifile in maximaal 6 muzikale secties (bijv. voor intro, variatie, refrein, ending...), die je tijdens het spel direct kunt oproepen via de bijbehorende stylepattern knoppen. Zo wordt de Midifile een perfecte, songgerelateerde, maar flexibele begeleiding.

Uiteraard kunt u uw Midifile aanpassen aan uw arrangement in de instrumentatie, niet benodigde tracks kunt u uitzetten, enz. U slaat uw Playback op dezelfde manier op als de styles in style groepen en categorieën en roept het net zo snel op.

 

MODERNSTE OPSLAGTECHNOLOGIEËN - Wat is opgeslagen blijft opgeslagen. Laad of bewaar uw gegevens in een flits van/naar een USB-stick. U kunt zelfs het hele orgel overzetten naar een USB-stick als gebruikersaccount en vanaf daar spelen. Steek bijvoorbeeld uw USB-stick in de SEMPRA van uw muziekvriend - en zijn orgel wordt het uwe!

 

REAL ORGAN - waarschijnlijk het meest veelzijdige drawbarsectie op de markt met alle legendarische orgeltypes en sensationeel geluid - dat is het SEMPRA Real Organ. Moderne fysieke modelleringstechnologie maakt het mogelijk: de REAL ORGAN biedt een uiterst realistische simulatie van de typische Tonewheel-orgelklank in al zijn subtiliteiten en met maximaal 15 voetmaten. Afhankelijk van het model kunt u het geluid aanpassen met maximaal 12 drawbarsets (incl. mixtuurregelaars voor de extra voetlagen) of net zo snel via het aanraakscherm op het display. Alle belangrijke orgelfuncties zoals, vibrato/chorus en natuurlijk het rotoreffect zijn direct toegankelijk via de betreffende knoppen. Uw Global Presets "onthouden" zelfs de meest complexe Tonewheel-instellingen in detail.
De REAL ORGAN-uitbreidingen laten u de beroemde klank van Dr. Böhm en andere legendarische orgels - van Chicago tot Hunsrück - op uw Sempra ervaren. Tot 12 voetmaten met natuurgetrouwe repeat en natuurlijk levensechte Leslie, Phasing Rotor en Vibrato emulaties en volle percussies brengen de klanken van het gouden orgeltijdperk weer tot leven.

Screenshot RealOrgan Klaus H100
Screenshot RealOrgan Klaus H100


AMADEUS pro - de beroemde BÖHM sound-generator voor zijn unieke warme en zijdeachtige geluid, nu met nieuwe drums en klanken. Meer dan 2.000 fantastische klankkleuren wachten om ontdekt te worden. Bovendien kan het klankpotentieel van AMADEUS pro op elk moment worden uitgebreid met extra klanken- en samplepakketten, accordeonfascinatie, filmgeluid, enz.

 

D-MiX - de innovatieve nieuwe voorversterkertechnologie voor de SEMPRA: state-of-the-art audio DSP's transformeren de fantastische geluiden van de SEMPRA, de geluiden van alle aangesloten geluidsgeneratoren en, indien gewenst, uw stem via een microfoon in een zijdezachte, kristalheldere en volumineuze geluidsbeleving. Met diverse uitbreidingen kunt u D-Mix nog veelzijdiger maken: 5x kanaals EQ's, uitgebreide microfoonsectie met eigen effecten, 4+1-voice harmonizer (Harmony Voice, in voorbereiding), volledig bewerkbaar Leslie-effect, echte quadrofonie met vier audio-uitgangen en vrije voor/achter verdeling van de geluidsmodules, en nog veel meer.


BÖHM SEMPRA SE100 - 2.0 GST Technische gegevens:

ALGEMEEN:

 • 2 klavieren elk 61 toetsen, gewogen met hoge qnamische aanslagdynamiek met hoge resolutie en  aftertouch
 • 1 onderklavier met 76 toetsen, gewogen met hoge qnamische aanslagdynamiek met hoge resolutie en  aftertouch
 • 30 stoks baspedaal, dynamisch
 • Orgelbesturing door innovatieve SEMPRA basistechnologie met HIGH PERFORMANCE REALTIME besturingssysteem, geen Windows- of Linux-computer. Orgel start in minder dan 5 seconden. Razendsnelle reactie op alle bedieningsstappen
 • Bijzonder eenvoudige, duidelijke bediening
 • Bijna alle functies zijn toegankelijk via het rechthoekige 9 "aanraakscherm met razendsnelle, betrouwbare respons of via drukknoppen en controllers
 • Basisuitrusting: 8 klanken-/splitzones per manuaal, 3 in het pedaal (meerdere parts kunnen worden toegevoegd via een optionele part-uitbreiding incl. 3. AMADEUS pro soundmoule en gebruikers part pakketten
 • Extra parts voor drawbars, MIDI Out, Solochord
 • Veel parameters per klank kunnen duidelijk worden aangepast: dynamische curves, splitzones, polyfone / monophonic speelstijl, sustain ja/nee, portamento, etc.
 • MULTI-SOLO-CHORD: Alle klavier partijen kunnen worden gedefinieerd als een solo-akkoord instrument en kunnen worden gespeeld met een individueel solo-choir-type (24 typen)
 • Klankbeheer voor meer dan 16.000 klanken, volledige integratie van MIDI-klankenerators of VST-plug-ins of Soundmodule
 • 3D PRESETS: het innovatieve nieuwe globale presets management. Tot 6 individuele presets en begeleidingen kunnen worden opgeslagen als SONG, SONGs kunnen op vele manieren worden gecategoriseerd, samengevat in ALBUMS en THEMA'S. Geïntegreerde songplayer-functie
 • SONG-lijst van kant-en-klare presets vooraf geïnstalleerd met meer dan 900 bekende nummers
 • Manuaal preset knoppen voor het oproepen van voorkeur registraties zonder dat u uw handen van de manualen hoeft te nemen
 • Alle schuifregelaars en drawbars, vrij programmeerbaar
 • Pitch en Modulatiewiel, vrij programmeerbaar

AMADEUS pro - klankopwekking

 

 • Vier AMADEUS pro Soundmodule met 2.000 klanken, Classic Complete Sacraal pakket en het Theater orgelpakket zijn al vooraf geïnstalleerd. Klankbibliotheek uit te breiden met klankpakketten (bijv. Movie-Sound, Accordeon, etc.)
 • 117-voudige polyfonie
 • Nagalm en chorus instelbaar voor elk instrument
 • Tot 4 DSP-Multi-Effect processors per AMADEUS pro Soundmodule 
 • AMADEUS pro Sound- en effecteneditor 

BOHM REAL ORGAN

 

 • Ultra-realistische tonewheel orgelsimulatie door fysieke modellering, eigen, vrijwel onbeperkte polyfonie.
 • 12 + 10 + 6  mechanische drawbars voor bovenmanuaal, ondermanuaal en pedaal. De drawbars kunnen ook razendsnel worden bediend via het aanraakscherm
 • Alle belangrijke orgelfuncties (percussion, vibrato/chorus, rotoreffect) direct toegankelijk via bedieningsknoppen.
 • Bovenmanuaal tot 12 koren, ondermanuaal tot 10 koren, pedaal tot 6 koren.
 • Attack en Sustain, vervaltijd, percussie, rotorparameters etc. instelbaar via het aanraakscherm, alle REAL ORGAN instellingen worden direct in de Global Presets opgeslagen.
 • Per orgeltype kunnen maximaal 64 voorinstellingen worden opgeslagen (32 User, 32 Factory).
 • REAL ORGAN EXTENSIONS (optioneel): Veel legendarische vintage orgeltypes met authentieke klanken en effecten (volledige percussie, phasing rotor effecten, etc.) kunnen via softwarepakketten worden geladen.

D-MiX voorversterker/effect sectie

 

 • Voorversterker/effecten in studiokwaliteit
 • Digitale ingangen voor alle sound modules van het orgel
 • 2 analoge ingangen (line in, microfoon)

 

 • Echte quadrofonie: Vier afzonderlijke uitgangskanalen (2 x voor, 2 x achter). Elke Amadeus per module en alle effecten en de zang van de Harmony Voice kunnen naar wens worden gepositioneerd. Extra parameters (Phasing, Delays, enz.) maken het mogelijk om ongelooflijke ruimte effecten te creëren - van de kelderbar tot de kathedraal!

 

 • Begrenzer en surroundeffect voor alle uitgangen
 • Veelvoudige mixer functies, bijv. voor aanpassing aan de ruimte-akoestiek
 • Traploze volumepedaal-regeling voor drums, begeleiding, 0 dB input
 • Effect DSP's voor Studio-Hall (96 programma's), chorus, leslie
 • Individuele toonregeling (bas, hoge tonen) voor elke uitgang, Line In, Leslie, microfoon
 • Uitgebreid microfoon gedeelte met compressor en noisegate
 • 2 optionele enkel uitgangen voor gebruik als "effectapparaat" (afhankelijk van het Amadeus Sound!) - op aanvraag
 • Mogelijke D-MiX-uitbreidingen:
 • 5-bands parametrische equalizer. Breidt de klankregeling (bas en treble) door de parametrisering (hoekfrequentie) en nog eens 3 parametrische EQ-banden uit. Deze uitbreiding is afzonderlijk beschikbaar voor elke uitgang, de lijningang en de Leslie (indien vrijgeschakeld).
 • Leslie met bewerkbare programma's: De simulatie van roterende luidsprekers als alternatief effectapparaat voor de Amadeus-orgelklanken
 • Harmony Voice en custom effect DSP (reverb, echo) voor microfoon:
  Pitch shifting voor LeadVoice tot een 4-stemmig koor, incl. Gender-Bending (formant shift).
  Alle Harmony Voice fabriekspresets zijn bewerkbaar en kunnen worden opgeslagen in eigen gebruikerspresets. De vocale presets kunnen worden gekoppeld aan de SONG presets en van daaruit worden opgeroepen.
  Compressor en Noisegate voor de microfoon zijn met de HV programmeerbaar.

 

Speciale parametrische equalizer voor de microfoon ingang

 

Eigen echo/reverb DSP's voor zang (microfoon). Effectcomponenten voor de hoofdstem (lead-stem) en de harmonie-stem kunnen apart worden ingesteld (bijv. lead-stem met echo, harmonie-stem met nagalm)

Screenshot - Basis Mixer SEMPRA

Screenshot Microfoon/ Harmony - SEMPRA

BEGELEIDING

 

 • Totaal 4096-Style-plaatsen, Fabrieks-Styles met ongeveer 350 styles in 4 variaties, tot 1024 User Styles vrij in te laden 
 • Styles direct laden/ converteren van het Yamaha ® -formaat (Tyros/Genos)
 • Uitgebreide, eenvoudig te gebruiken Style-Editor
 • Style- Patterns kunnen direct aan de opnamefunctie worden toegevoegd door extra noten of helemaal opnieuw worden ingespeeld
 • Bestaande patterns kunnen worden gebruikt als voorbeeld voor nieuwe patterns
 • Tot 4 intro's / endings per style, 4x Fill, Fill up/down, break, ritardando
 • Sync. Start / Stop, Tap Tempo
 • 8-track Arranger met verschillende begeleidingsmodi, bestuurbaar vanaf elk klavier-gedeelte of pedaal
 • Arrangeurgroepen en individuele drum-instrumenten kunnen direct worden in- en uitgeschakeld
 • INTERACTIVE SONG PLAYBACKS: MIDI-bestanden kunnen eenvoudig worden bewerkt, via markers in secties worden verdeeld en aan Style Pattern-knoppen worden toegewezen. MIDI-bestanden kunnen interactief worden bestuurd als playbacks, net zoals bij een style...

 

DIVERSEN

 

 • Uitgebreide MIDI-Masterkeyboardfuncties: 8x USB MIDI, MIDI OUT, MIDI IN, alle individueel configureerbaar 
 • GEBRUIKERS ACCOUNT: Elke speler kan zijn gegevens opslaan in zijn eigen gebruikersaccount. Gebruikersaccounts kunnen ook worden geëxporteerd naar een USB-stick en volledig vanaf de stick worden afgespeeld, bijvoorbeeld bij afwisselend spelen op verschillende SEMPRA-modellen
 • USB pc-toetsenbord voor bijzonder handige invoer van namen enz. Aansluitbaar
 • LED speeltafel belichting
 • 4 voetpistons
 • Connector (steekverbinding) tussen boven- en onder deel voor gemakkelijk transport op aanvraag. De speeltafel kan eenvoudig worden verwijderd, geen gedoe meer van het losmaken van kabels.

 

 • Meubel in massief hout (houtsoort-kleur naar keuze) of naar keuze ook in verschillende echt hout of briljante lak.

AANSLUITINGEN

 

 • Koptelefoon
 • Microfoon
 • MIDI OUT, MIDI IN
 • LIJN IN STEREO
 • FRONT Stereo Out, Rear Stereo Out (voor Quadrofonie) 
 • 2 x USB
 • Volumepedaal met twee voetschakelaars (vrij programmeerbaar)

GELUIDSWEERGAVE

 

 • Quadrofonie meerweg-luidsprekersysteem in onderstel ("home"-versie)
 • Extra tweeters in de console
 • Krachtige Klasse D stereo eindversterker (Bang & Olufsen), 2 x 250 watt

AFMETINGEN (Breedte x Diepte x Hoogte)

 

 • 1380 x 830 x 1380 mm, Diepte met volpedaal en bank: ca: 1620 mm 

Onder voorbehoud van wijzigingen...

 

BÖHM SEMPRA SE100 - 2.0 GST Diavoorstelling