• Daarom BÖHM...
 • Premium instrumenten voor de hoogste eisen.

BÖHM SEMPRA SE80 - 2.0 GST

Orgelspelen met alle zintuigen

Is het de superieure muzikale uitvoering of het uitzonderlijke ontwerp dat de SEMPRA SE80 zo onvergelijkbaar maakt?

Een exclusieve design behuizing in waardevolle massief houten constructie, die voor veel orgelliefhebbers één van de mooiste van allemaal is, twee 5 octaaf klavieren, een volledig drawbarpallet met 12 + 10 + 6 voetmaten RealOrgan drawbars, een nieuwe lay-out bedieningspaneel met klank knoppengroep, de nieuwe D-MiX-voorversterker-technologie, unieke speelmogelijkheden door maximaal 12 klanken + drawbars per klavier en echte manuaal koppelingen zijn slechts een paar van de pluspunten van dit bijzondere instrument.

Wij zijn de enige fabrikant die onze twee topmodellen SE80 en SE100 met een 30-stoks vol pedaal (aanslag-gevoelig) aanbieden. Zo kunt u zonder beperkingen sacrale muziek op uw droomorgel spelen.

De innovatieve SEMPRA technologie en bediening maakt het spelen van zelfs een groot concertorgel daarbij tot kinderspel.

Ervaar de fascinatie van een echt groot orgel wanneer u op uw Böhm SEMPRA SE80 speelt. De speelmogelijkheden en de bijzondere geluidsbeleving zijn zo bijzonder dat je op geen enkel ander instrument in deze klas iets vergelijkbaars zult vinden.

Uniek aan de sensationele Böhm D-MiX-technologie: de echte quadrofonie verdeelt uw muziek over vier weergave-kanalen. U zit in het midden van uw eigen orkest - een geluidservaring die niet te beschrijven is! Slechts één van de vele SEMPRA innovaties in de orgelbouw die u uitsluitend bij Böhm vindt.

Of breng de legendarische drawbarklanken van vele beroemde vintage orgels tot leven met de fantastische SEMPRA RealOrgan. Zo'n uitstekend en veelzijdig sinusvormige drawbarsysteem vindt u nergens anders. Böhm heeft voor veel organisten een droom waargemaakt. Omdat een orgel vooral een orgel is. En dat is wat je moet horen - net als bij de RealOrgan!

Uiteraard behoren de optionele klankpakketten CLASSIC COMPLETE (kerkorgel) en THEATERORGEL tot de standaarduitrusting van de SEMPRA SE80, zodat de SE80 een groot, subliem kerkorgel of theaterorgel onder uw handen wordt. Welke muziekstijl je ook verkiest, je kunt altijd een topprestatie van dit orgel verwachten.

 

 

BÖHM SEMPRA SE80 - 2.0 GST Kenmerken:

 

ULTRASNEL - De snelste starttijd van alle huidige orgels: Uw SEMPRA is in minder dan 5 seconden klaar om te spelen!

En dankzij de compleet nieuwe technologie ervaar je gedurende het hele spel dezelfde topprestaties dankzij de compleet nieuwe technologie: SEMPRA is niet (!) één of ander Windows PC-orgel, maar vanaf de basis een nieuwe weg ingeslagen: Een CPU speciaal geoptimaliseerd voor veeleisende real-time toepassingen en het door BÖHM ontwikkelde SEMPRA Realtime Performance besturingssysteem stuurt alle functies razendsnel aan.

EENVOUDIGE BEDIENING - De volledig vernieuwde, eenvoudig te begrijpen gebruikersinterface en intuïtieve menu's maken het spelen en registreren van uw SEMPRA tot een puur plezier.

TOUCH of KNOPPEN - Sempra biedt u de keuze: toegang tot de vele functies op het heldere 9 inch Wide View Touch Display(IPS-technologie) of via de drukknoppen 

3D PRESETS - het geheel nieuwe en innovatieve SEMPRA SONG preset-systeem: een lange zoektocht naar uw favoriete registraties is ten einde! Alle instellingen voor een titel, inclusief maximaal 6 algemene presets, style of afspeelbegeleiding, etc. zijn samengevat in zogenaamde SONGS. Deze songs kunnen individueel worden samengesteld in thema's en albums volgens uw wensen en later weer razendsnel worden opgeroepen. Of u filtert uw SONG-lijst op banken, style categorieën of muzikale genres ... U kunt altijd direct en razendsnel op de juiste SONG-instellingen terugvallen.

Met maximaal 6 individuele presets kunt u de opbouw van uw muziek flexibel en gevarieerd maken. En met onze speciale speelhulp kunt u meteen een uitgebreid repertoire op uw SEMPRA beheersen: SONG-presets met meer dan 900 muziekstukken zijn al in de SEMPRA geïntegreerd. Dus je kunt meteen starten en genieten van de fantastische klanken van je SEMPRA - Het kan niet eenvoudiger!

Screenshot Basischerm SEMPRA

ARRANGEREN ZONDER GRENZENGeen enkel ander orgel biedt zoiets als vergelijkbare manieren om klanken op het klavier of op het pedaal te registreren en te combineren. Stel uw orkest, uw bigband of uw grote kerkorgel samen tot 8 (of meer) klanken plus drawbars per manuaal. Extra parts zijn beschikbaar met de optionele part-uitbreiding inclusief verdere AMADEUS pro-soundmodule (10 parts per manuaal, 4 parts in het pedaal).

Dat is niet genoeg voor jou? Geen probleem! Met de optionele gebruiker Parts kunt u tot 16 extra, vrij configureerbare Parts toevoegen en deze vrij verdelen over het speelklavier van uw orgel. En wanneer je nog eens induvidueel uw klank via het  volumepedaal kan aansturen of uw muziek en(Kerkorgels) beïnvloeden kan met behulp van de nieuwe Distance (ruimtelijke effect parameters), zoals je die ook beleeft in een concertzaal. Dan opent SEMPRA de deur tot een gans nieuwe creativiteit! Gewoonweg onbeschrijfelijk!

 

EASY STYLE CREATE - Het begeleidend orkest van uw SEMPRA biedt u een selectie van meer dan 350 perfect gearrangeerde begeleidings-styles met 4 variaties en tot 4 intro's en endings
Alle styles kunnen in de nieuwe SEMPRA Style Editor op een zeer eenvoudige, flexibele, razendsnelle manier worden bewerkt, tot en met het inspelen van nieuwe tracks etc.
Styles in het YAMAHA® -formaat (tot Tyros 5/Genos) kunnen direct worden geïmporteerd en in een mum van tijd worden aangepast met de editor. In uw SEMPRA kunnen naast de fabrieks-styles maximaal 1.024 gebruikers-styles worden opgeslagen.

 

INTERACTIVE PLAYBACKS - De speler kan alleen echt creatief orgelspel ervaren als hij te allen tijde de soevereiniteit over klanken, melodie en begeleiding behoudt. Het domme afspelen van voorgeproduceerde audiobestanden of "Waves" is praktisch verleden tijd! Styles en Midifiles bieden u als speler de vrijheid om de begeleidingen individueel aan te passen aan uw arrangementen. SEMPRA biedt een nieuwe dimensie van creativiteit bij het spelen met Midifile playbacks: Musiceer voor het eerst met Midifiles, net zo flexibel als met styles! Verdeel je Midifile in maximaal 6 muzikale secties (bijv. voor intro, variatie, refrein, ending...), die je tijdens het spel direct kunt oproepen via de bijbehorende stylepattern knoppen. Zo wordt de Midifile een perfecte, songgerelateerde, maar flexibele begeleiding.

Uiteraard kunt u uw Midifile aanpassen aan uw arrangement in de instrumentatie, niet benodigde tracks kunt u uitzetten, enz. U slaat uw Playback op dezelfde manier op als de styles in stylegroepen en -categorieën en roept het net zo snel op.

 

MODERNSTE OPSLAGTECHNOLOGIEËN - Wat is opgeslagen blijft opgeslagen. Laad of bewaar uw gegevens in een flits van/naar een USB-stick. U kunt zelfs het hele orgel overzetten naar een USB-stick als gebruikersaccount en vanaf daar spelen. Steek bijvoorbeeld uw USB-stick in de SEMPRA van uw muziekvriend - en zijn orgel wordt het uwe!

 

REAL ORGAN - waarschijnlijk het meest veelzijdige drawbarsectie op de markt met alle legendarische orgeltypes en sensationeel geluid - dat is het SEMPRA Real Organ. Moderne fysieke modelleringstechnologie maakt het mogelijk: de REAL ORGAN biedt een uiterst realistische simulatie van de typische Tonewheel-orgelklank in al zijn subtiliteiten en met maximaal 15 voetmaten. Afhankelijk van het model kunt u het geluid aanpassen met maximaal 12 drawbarsets (incl. mixtuurregelaars voor de extra voetlagen) of net zo snel via het aanraakscherm op het display. Alle belangrijke orgelfuncties zoals, vibrato/chorus en natuurlijk het rotoreffect zijn direct toegankelijk via de betreffende knoppen. Uw Global Presets "onthouden" zelfs de meest complexe Tonewheel-instellingen in detail.
De REAL ORGAN-uitbreidingen laten u de beroemde klank van Dr. Böhm en andere legendarische orgels - van Chicago tot Hunsrück - op uw Sempra ervaren. Tot 12 voetmaten met natuurgetrouwe repeat en natuurlijk levensechte Leslie, Phasing Rotor en Vibrato emulaties en volle percussies brengen de klanken van het gouden orgeltijdperk weer tot leven.

Screenshot RealOrgan Klaus H100
Screenshot RealOrgan Klaus H100

AMADEUS pro - de beroemde BÖHM sound-generator voor zijn unieke warme en zijdeachtige geluid, nu met nieuwe drums en klanken. Meer dan 2.000 fantastische klankkleuren wachten om ontdekt te worden. Bovendien kan het klankpotentieel van AMADEUS pro op elk moment worden uitgebreid met extra klanken- en samplepakketten, accordeonfascinatie, filmgeluid, enz.

 

D-MiX - de innovatieve nieuwe voorversterkertechnologie voor de SEMPRA: state-of-the-art audio DSP's transformeren de fantastische geluiden van de SEMPRA, de geluiden van alle aangesloten geluidsgeneratoren en, indien gewenst, uw stem via een microfoon in een zijdezachte, kristalheldere en volumineuze geluidsbeleving. Met diverse uitbreidingen kunt u D-Mix nog veelzijdiger maken: 5x kanaals EQ's, uitgebreide microfoonsectie met eigen effecten, 4+1-voice harmonizer (Harmony Voice, in voorbereiding), volledig bewerkbaar Leslie-effect, echte quadrofonie met vier audio-uitgangen en vrije voor/achter verdeling van de geluidsmodules, en nog veel meer.

BÖHM SEMPRA SE80 - 2.0 GST Technische gegevens:

ALGEMEEN:

 • 2 klavieren, elk 61 toetsen, gewogen met qnamische aanslagdynamiek met hoge resolutie en aftertouch.
 • 30 stoks baspedaal, dynamisch
 • Orgelbesturing door innovatieve SEMPRA basistechnologie met HIGH PERFORMANCE  REALTIME besturingssysteem, geen Windows- of Linux-computer. Orgel start in minder dan 5 seconden. Razendsnelle reactie op alle bedieningsstappen
 • Bijzonder eenvoudige, duidelijke bediening
 • Bijna alle functies zijn toegankelijk via het rechthoekige 9 "aanraakscherm met razendsnelle, betrouwbare respons of via drukknoppen en schuifregelaars
 • Basisuitrusting: 8 klanken-/splitzones per manuaal, 3 in het pedaal (meerdere parts kunnen worden toegevoegd via een optionele part-uitbreiding incl. 3. AMADEUS pro soundmoule en gebruikers part pakketten
 • Extra parts voor drawbars, MIDI Out, Solochord
 • Veel parameters per klank kunnen duidelijk worden aangepast: dynamische curves, splitzones, polyfone / monophonic speelstijl, sustain ja/nee, portamento, etc.
 • MULTI-SOLO-CHORD: Alle klavier partijen kunnen worden gedefinieerd als een solo-akkoord instrument en kunnen worden gespeeld met een individueel solo-choir-type (24 typen)
 • Klankbeheer voor meer dan 16.000 klanken, volledige integratie van MIDI-klankgenerators of VST-plug-ins of Soundmodule
 • 3D PRESETS: het innovatieve nieuwe globale presets management. Tot 6 individuele presets en begeleidingen kunnen worden opgeslagen als SONG, SONGs kunnen op vele manieren worden gecategoriseerd, samengevat in ALBUMS en THEMA'S. Geïntegreerde songplayer-functie
 • SONG-lijst van kant-en-klare presets vooraf geïnstalleerd met meer dan 900 bekende nummers
 • Manuaal preset knoppen voor het oproepen van voorkeur registraties zonder dat u uw handen van de manualen hoeft te nemen.
 • Pitch en Modulatiewiel, vrij programmeerbaar
 • Alle schuifregelaars en drawbars, vrij programmeerbaar

AMADEUS pro - klankopwekking

 • Drie AMADEUS pro Soundmodule met 2.000 klanken, Classic Complete Sacraal pakket en het Theater orgelpakket zijn al vooraf geïnstalleerd. Klankbibliotheek uit te breiden met klankpakketten (bijv. Movie-Sound, Accordeon, etc.)
 • 117-voudige polyfonie per module
 • Nagalm en chorus instelbaar voor elk instrument
 • Tot 4 DSP-Multi-Effect processors per AMADEUS pro Soundmodule 
 • AMADEUS pro Sound- en effecteneditor 

BOHM REAL ORGAN

 • Ultra-realistische tonewheel orgelsimulatie door fysieke modellering, eigen, vrijwel onbeperkte polyfonie
 • 12 + 10 + 6  mechanische drawbars voor bovenmanuaal, ondermanuaal, pedaal
 • De drawbars kunnen ook razendsnel worden bediend via het aanraakscherm
 • Alle belangrijke orgelfuncties (percussion, vibrato/chorus, rotoreffect) direct toegankelijk via bedieningsknoppen
 • Bovenmanuaal tot 12 koren, ondermanuaal tot 10 koren, pedaal tot 6 koren
 • Attack en Sustain, vervaltijd, percussie, rotorparameters etc. instelbaar via het display, alle REAL ORGAN instellingen worden direct in de Global Presets opgeslagen.
 • Per orgeltype kunnen maximaal 64 voorinstellingen worden opgeslagen (32 User, 32 Factory).
 • REAL ORGAN EXTENSIONS (optioneel): Veel legendarische vintage orgeltypes met authentieke klanken en effecten (volledige percussie, phasing rotor effecten, etc.) kunnen via softwarepakketten worden geladen.

 

D-MiX voorversterker/effect sectie

 • Voorversterker/effecten in studiokwaliteit
 • Digitale ingangen voor alle sound modules van het orgel
 • 2 analoge ingangen (line in, microfoon)
 • Begrenzer en surroundeffect afzonderlijk voor alle uitgangen
 • Veelvoudige mixer functies, bijv. voor aanpassing aan de ruimte-akoestiek
 • Traploze volumepedaal-regeling voor drums, begeleiding, 0 dB input, traploos instelbaar
 • Effect DSP's voor Studio-Hall (96 programma's), chorus, leslie
 • Individuele toonregeling (bas, hoge tonen) voor elke uitgang, Line In, Leslie, microfoon
 • Uitgebreid microfoon gedeelte met compressor en noisegate
 • 2 optionele enkel uitgangen voor gebruik als "effectapparaat" (afhankelijk van het Amadeus Sound!) - op aanvraag
 • Mogelijke D-MiX-uitbreidingen:
 • 5-bands parametrische equalizer. Breidt de klankregeling (bas en treble) door de parametrisering (hoekfrequentie) en nog eens 3 parametrische EQ-banden uit. Deze uitbreiding is afzonderlijk beschikbaar voor elke uitgang, de lijningang en de Leslie (indien vrijgeschakeld).
 • Leslie met bewerkbare programma's: De simulatie van roterende luidsprekers als alternatief effectapparaat voor de Amadeus-orgelklanken

 

 • Quadrofonie: Uitbreiding van de uitgangen met twee extra kanalen. Voor deze uitbreiding is geen extra geluidsgroep nodig! Elke klankgroep en alle effecten en de zang van de Harmony-Voice kunnen naar wens worden gepositioneerd. Extra parameters (Phasing, Delay, enz.) kunnen worden gebruikt om ongelooflijke ruimteffecten te creëren - van een kelderbar tot een kathedraal!

 

 • Harmony Voice en custom effect DSP (reverb, echo) voor microfoon:
  Pitch shifting voor LeadVoice tot een 4-stemmig koor, incl. Gender-Bending (formant shift).
  Alle Harmony Voice fabriekspresets zijn bewerkbaar en kunnen worden opgeslagen in eigen gebruikerspresets. De vocale presets kunnen worden gekoppeld aan de SONG presets en van daaruit worden opgeroepen.
  Compressor en Noisgate voor de microfoon zijn met de HV programmeerbaar.

 

Speciale parametrische equalizer voor de microfoon ingang

 

Eigen echo/reverb DSP's voor zang (microfoon). Effectcomponenten voor de hoofdstem (lead-stem) en de harmonie-stem kunnen apart worden ingesteld (bijv. lead-stem met echo, harmonie-stem met nagalm)

Screenshot - Basis Mixer SEMPRA
Screenshot Microfoon/ Harmony - SEMPRA

BEGELEIDING

 • Totaal 4096-Style-plaatsen, Fabrieks Styles met ongeveer 350 styles in 4 variaties, tot 1024 User Styles vrij in te laden 
 • Styles direct laden/ converteren van het Yamaha ® -formaat (Tyros/Genos)
 • Uitgebreide, eenvoudig te gebruiken Style-Editor
 • Style- Patterns kunnen direct aan de opnamefunctie worden toegevoegd door extra noten of helemaal opnieuw worden ingespeeld
 • Bestaande patterns kunnen worden gebruikt als voorbeeld voor nieuwe patterns
 • Tot 4 intro's / endings per style, 4x Fill, Fill up/down, break, ritardando
 • Sync. Start / Stop, Tap Tempo
 • 8-track Arranger met verschillende begeleidingsmodi, bestuurbaar vanaf elk klavier-gedeelte of pedaal
 • Arrangeurgroepen en individuele drum-instrumenten kunnen direct worden in- en uitgeschakeld
 • INTERACTIVE SONG PLAYBACKS: MIDI-bestanden kunnen eenvoudig worden bewerkt, via markers in secties worden verdeeld en aan Style Pattern-knoppen worden toegewezen. MIDI-bestanden kunnen interactief worden bestuurd als playbacks, net zoals bij een style...

DIVERSEN

 • Uitgebreide MIDI-Masterkeyboardfuncties: 8x USB MIDI, MIDI OUT, MIDI IN, alle individueel configureerbaar
 • GEBRUIKERS ACCOUNT: Elke speler kan zijn gegevens opslaan in zijn eigen gebruikersaccount. Gebruikersaccounts kunnen ook worden geëxporteerd naar een USB-stick en volledig vanaf de stick worden afgespeeld, bijvoorbeeld. bij afwisselend spelen op verschillende SEMPRA-modellen
 • USB pc-toetsenbord voor bijzonder handige invoer van namen enz. Aansluitbaar 
 • LED speeltafel belichting
 • 4 voetpistons
 • Connector (steekverbinding) tussen boven- en onder deel voor gemakkelijk transport op aanvraag. De speeltafel kan eenvoudig worden verwijderd, geen gedoe meer van het losmaken van kabels

 

 • Meubel in massief hout (houtsoort-kleur naar keuze) of naar keuze ook in verschillende echt hout of briljante lak

AANSLUITINGEN

 • Koptelefoon
 • Microfoon
 • MIDI OUT, MIDI IN
 • LIJN IN STEREO
 • FRONT Stereo Out, Rear Stereo Out (voor Quadrofonie)
 • 2 x USB
 • Volumepedaal met twee voetschakelaars (vrij programmeerbaar)

GELUIDSWEERGAVE

 • Hoogwaardig multi-weg luidsprekersysteem in onderstel
 • Extra tweeters in het bovenste gedeelte
 • Krachtige Klasse D stereo eindversterker (Bang & Olufsen), 2 x 250 watt

AFMETINGEN (Breedte x Diepte x Hoogte)

 • 1380 x 830 x 1120 mm, Diepte met volpedaal en bank: ca: 1470 mm

Onder voorbehoud van wijzigingen...

 

BÖHM SEMPRA SE80 - 2.0 GST Diavoorstelling